Bloei in juni

Rosa `Nostalgie` - Grootbloemige trosroos


Bloeit geurend in twee kleuren roze/wit van juni/oktober. Standplaats zon/halfschaduw in goed doorlaatbare, humeuze grond. Wordt 60 - 80 cm hoog. Snoeien in maart tot 15 cm en na de bloei tot 30 cm terugknippen. Geurt goed en is doorbloeiend.

Rosa 'Schneewittchen' - Trosroos


Bloeit geurend wit in juni - oktober en wordt 80 cm hoog. Doorbloeiende roos die een standplaats wil in de zon - halfschaduw in goed doorlaatbare, humeuze grond. Geef tijdens de bloei regelmatig mest.

Rosa ‘Berleburg Castle’ - Kasteelroos


Doorbloeiende geurende roos die roze bloeit in juni/oktober en wordt 80 - 90 cm hoog. Wil in de zon - halfschaduw op vochtige, goed doorlaatbare, humeuze grond. Geef tijdens de bloei regelmatig mest.

Astilbe Younique - Pluimspirea (Vaste plant)


Bloeit roze in juni/augustus en wordt 45 cm hoog. Wil een plek in de halfschaduw. Is bladverliezend en winterhard. Na de bloei kan de plant gesnoeid worden. Vermeerderen door te scheuren. Per vierkante meter 7 stuks.

Hemerocallis frans halls - Daglelie (Vaste plant)

Uitspraak = HEE-ME-ROO-KAL-LIS


Bloeit rood met geel in juni - september en wordt 65 cm hoog. De bloemen bloeien 1 dag, maar de plant geeft vele bloemen dus je zit niet zonder. Standplaats volle zon - halfschaduw in humusrijke, niet de droge doorlaatbare grond. Geef in het voorjaar een bemesting. Kan kale stukken op den duur vertonen. Steek deze stukken af en verwijder ze. Is bladverliezend en winterhard. In het voorjaar alle afgestorven delen verwijderen. Per vierkante meter 3 stuks. Vermeerderen door te scheuren.

Conium maculatum - Gevlekte scheerling (Meestal als tweejarige)

Uitspraak = KO-NIE-UM MA-KU-LAA-TUM


Bloeit wit in juni/september en kan 2,50 hoog worden. De plant ruikt onaangenaam en alle delen zijn giftig. Standplaats zonnig en warm in iets droge tot vochtige, matig voedselrijk tot voedselrijke kalkrijke grond.

Rudbeckia Kissing Smiley - Zonnehoed (Vaste plant)

Uitspraak = RU-BEK-KIA


Bloeit geel/oranje met bruin/rood hart, in juli/september en wordt 50 - 60 cm hoog. Trekt insecten aan. Standplaats in de zon, in grond dat humusrijk en goed doorlaatbaar is. Is winterhard en niet groenblijvend. Per vierkante meter 6 - 9 stuks. Vermeerderen door te zaaien in de volle grond in september - oktober. Of door te scheuren in het voorjaar.

Rudbeckia triloba 'Prarie Glow' - Zonnehoed (Vaste plant)

Uitspraak =RU-BEK-KIA


Bloeit oranje/rood in juni/oktober en wordt 1 meter hoog. Trekt insecten aan. Wil een standplaats in de zon, in grond dat humusrijk en goed doorlaatbaar is. Is bladverliezend en tijdens de bloei geuren de bloemen niet. Per vierkante meter 6 - 9 stuks. Vermeerderen door te zaaien in de volle grond in september - oktober of door te delen in het voorjaar.

Coreopsis grandiflora 'Sunray' - Meisjesogen (Vaste plant)

Uitspraak = KO-REE-OP-SIS


Bloeit geel in juni/september en wordt 50 cm hoog. Is groenblijvend en winterhard. Standplaats in de zon in goed doorlatende, voedselrijke grond. Per vierkante meter 7/9 stuks. Vermeerderen door te zaaien ter plekke in mei/juli of door te delen aan het einde van de zomer.

Echinacea purpurea'Mistral' - Rode Zonnehoed (Vaste plant)

Uitspraak = EE-GIE-NA-SEA


Bloeit roze in juni/september en wordt 60 cm hoog. Wil een plek in de zon, in humeuze, goed doorlatende grond. Is niet wintergroen maar, wel winterhard. Vermeerderen door te zaaien in september - oktober. Per vierkante meter 7 - 9 stuks.

Rosa Nostalgie - Grootbloemige trosroos
Rosa Schneewittchen - Trosroos
Rosa Berleburg Castle - Kasteelroos
Astilbe Younique - Pluimspirea
Hemerocallis frans halls - Daglelie
Conium maculatum - Gevlekte scheerling
Rudbeckia Kissing Smiley - Zonnehoed
Rudbeckia triloba Prarie Glow - Zonnehoed
Coreopsis grandiflora Sunray - Meisjesogen
Echinacea purpureaMistral - Rode Zonnehoed