Bloei in mei

Deutzia x elegantissima 'Rosealind' - Bruidsbloem (Heester)


Bloeit met witte honingzoete bloemen in mei - juni en wordt 1,50 hoog. Is niet wintergroen en houdt van vochthoudende grond. Wil een plek in de zon. Vermeerderen door een houtstek.

Clematis montana 'Rubens' - Bosrank (Klimplant)

Uitspraak = KLEE-MA-TIS


Bloeit licht paars in mei - juni en wordt 6 tot 8 meter hoog. Standplaats zon - halfschaduw in vochtige goed doorlaatbare grond. Zet de voet in de schaduw. Regelmatig bemesten voor de bloei. Tijdens de bloei geen mest geven. Bloeit op oud hout. Snoeien na de bloei.

Clematis `Nelly Moser` - Bosrank (Klimplant)

Uitspraak = KLEE-MA-TIS


Groot bloemige clematis, die lichtpaars met karmijnrode streep. Bloeit in mei/juni en in september. Wordt 3,50 meter hoog en wil een plek in de zon/halfschaduw in vochtige, goed doorlaatbare grond. Zet de voet in de schaduw. De bloemen zullen in de zon snel verbleken. Een plek in de halfschaduw geeft de bloemen een mooie kleur. Snoei eind februari of begin maart tot net boven de nieuwe knoppen en snoei dode of zwakke stengels weg. Snoei na de eerste bloei de uitgebloeide bloemen weg. Dit bevordert een tweede bloei. Regelmatig bemesten voor de bloei. Tijdens de bloei geen mest geven. In juli kleine gift aan mest geven. Daarna stoppen met het geven van mest.

Convallaria majalis - Lelietje van dalen (Vaste plant)

Uitspraak is KON-VAL-LA-RIA


Bloeit geurend wit in mei - juni en wordt 15 tot 25 cm hoog. Standplaats in de zon/halfschaduw/ schaduw in humusrijke grond. Is niet groenblijvend. Vermeerderen door te delen.

Berberis thunbergii 'Harlequin' - Zuurbes (Heester)


Bloeit zachtgeel in mei - mei- en wordt 100 tot 120 cm hoog. Rode bessen verschijnen in het najaar. Standplaats zo - halfschaduw, in goed gedraineerde bodem. In het voorjaar de lange scheuten terugsnoeien om in model te houden. Is goed winterhard en verliest zijn blad in de winterperiode.

Bellis perennis - madeliefje (Vaste plant)


Bloeit wit tot roze in mei/juli en wordt 10 a 15 cm hoog. Het bloemetje gaat dicht als het donker wordt. Standplaats zon/halfschaduw, in goede tuingrond die niet te nat is. Is niet groenblijvend en bij strenge winters niet winterhard. Per vierkante meter 9 tot 12 stuks. Zaaien in maart/juli en licht afdekken.

Clematis 'Giselle' - Bosrank (Klimplant)


Bloeit roze van mei - september en wordt 1,20 tot 1,50 cm hoog. Is niet groenblijvend, wel winterhard. Wil een plek in de zon - halfschaduw, in normale tot vochtige grond. Snoeien in het voorjaar tot 30/50 cm vanaf de grond. Regelmatig bemesten.

Fuchsia hybride - Bellenplant (Vaste plant)

Uitspraak = FUK-SIA


Bloeit roze in mei - oktober en wordt 25 cm hoog. Wil een plek in de zon tot halfschaduw op een grond die licht vochtig aanvoelt. Is niet winterhard. Verwijder de dode bloemen. Vermeerderen door een top of scheutstek in het voorjaar nemen.

Kalmia latifolia - Lepelboom (Heester)


Bloeit wit tot lichtroze in mei - juni en wordt 2 m hoog. Langzame groeier, die wintergroen en winterhard is. Standplaats halfschaduw tot schaduw, in een humusrijke, lichtzure grond. Vermeerderen via afleggen (duurt erg lang).

Delphinium ‘Guardian’ white - Ridderspoor (Vaste plant)

Uitspraak = DEL-FI-NIE-UM


Bloeit wit in mei - oktober en wordt 75 cm tot 1 m hoog. Wil een plek in de zon - halfschaduw. Is niet wintergroen en wil standplaats in goede grond. Per vierkante meter 5 tot 8 stuks. De uitgebloeide stengels fors terugknippen en de plant goed bemesten, dit zorgt voor een 2e bloei. Vermeerderen door te zaaien ter plekke in juni/augustus.

Deutzia x elegantissima Rosealind - Bruidsbloem
Clematis montana Rubens - Bosrank
Clematis Nelly Moser - Bosrank
Convallaria majalis - Lelietje van dalen
Berberis thunbergii Harlequin - Zuurbes
Bellis perennis - madeliefje
Clematis Giselle - Bosrank
Fuchsia hybride - Bellenplant
Kalmia latifolia - Lepelboom
Delphinium Guardian white - Ridderspoor