Bloei in juni

Ghislaine de Feligonde - Doorbloeiende klimroos


Bloeit helder geel met een vleug oranje in juni/oktober en wordt 2,50 - meter hoog. Is geurend, doorbloeiend en kan ook als struik aangeplant worden. Geeft later in de herfst mooie rode bottels en wil een plek in de zon/halfschaduw. Regelmatig mest geven. Is winterhard en niet groenblijvend.

Hydrangea anomala subsp. petiolaris - Klimhortensia (Klimplant)

Uitspraak = HIE-DRAN-GEA


Bloeit roomwit in juni/juli en wil een plek in de halfschaduw. De grond dient vruchtbaar te zijn. Groeit tegen een schutting of muur aan. Heeft in het begin hulp nodig om te klimmen. Snoeien mag als hij te groot wordt. Doe dit na de bloei en houdt rekening dat plant bloeit op tweejarig hout.

Ixia abbreviate - Afrikaanse korenlelie (Knol)


Bloeit crème tot gele bloemen met een donker hart in juni/augustus en wordt 40 cm hoog. Standplaats volle zon en vanaf april planten in goed doorlatende grond. Is niet winterhard en vatbaar voor slakken. Plaats de knollen op een koele droge plek tijdens de vorst.

Astrantia 'Star of Beauty' - Zeeuws knoopje (Vaste plant)


Bloeit wijnrood in juni/september en wordt 60 cm hoog. Na de bloei, de uitgebloeide stengels weg knippen bevordert een tweede bloei. Is niet groenblijvend, wel winterhard en wil een plek in de zon/halfschaduw in voedzame goed doorlaatbare vochtige grond. Per vierkante meter 5 -7 stuks. Vermeerderen door te zaaien in het najaar zo vers mogelijk. Zaad is een koelkiemer.

Campanula glomerata 'Acaulis' - Kluwenklokje (Bodembedekker)

Uitspraak = KAM-PA-NU-LA


Bloeit paars/blauw in juni/augustus en wil een plek in de zon/lichte schaduw, in vochthoudende grond, die voedselrijk en goed gedraineerd is. Is niet wintergroen, wel winterhard. Hoogte is 30 cm. Per vierkante meter 8/11 stuks. Vermeerderen door deling of door stekken in het vroege voorjaar.

Rosa `Handel` - Klimroos


Bloeit roze/wit in juni/oktober en heeft een geur die matig zoet is. Klimt tot 3 meter hoog en wil een standplaats in de zon. De grond dient humusrijk, vochtig en doorlaatbaar te zijn. Is een zeer goede doorbloeier en is gevoelig voor sterroetdauw. De stengels zijn bijna doornloos.

Rosa `Rumba` - Roos


Bloeit oranje/geel in juni/augustus. Wordt ongeveer 70 cm hoog en verlangt een plek in de zon/halfschaduw, in normale tot vochtige, kalkrijke grond. Heeft geurende bloemen, is bladverliezend en winterhard.

Achillea - Duizendblad (Vaste plant)


Bloeit in diverse kleuren van juni/september en heeft hoogtes vanaf 60 cm. Standplaats zon, in iets droge grond. Niet groenblijvend, goed winterhard. Vermeerderen door te delen, of door ter plekke te zaaien eind april, begin mei of juli/september. Is een lichtkiemer. Zaden dun bedekken.

Rosa 'Bluesy' - Miniatuurroos (Heester)


Bloeit paars in juni/oktober en wordt 40/50 cm hoog. Standplaats zon/halfschaduw in normale vochtige grond. Is bladverliezend, winterhard en dient in het voorjaar teruggesnoeid te worden. Snoei dunne takken weg en zorg dat het hart van de struik open blijft, door de overtollige takken weg te halen. Snoei de resterende takken terug tot 5 a 7 centimeter. Haal blad wat afvalt steeds weg en gooi dit niet op de composthoop. Na de snoei wekelijks bemesten.

Ghislaine de Feligonde - Doorbloeiende klimroos
Hydrangea anomala petiolaris - Klimhortensia
Ixia abbreviate - Afrikaanse korenlelie
Astrantia Star of Beauty - Zeeuws knoopje
Campanula glomerata Acaulis - Kluwenklokje
Rosa Handel - Klimroos
Rosa Rumba - Roos
Achillea - Duizendblad
Rosa Bluesy - Miniatuurroos