Bloei in juli

Phlox Maculata - Vlambloem (Vaste plant)

Uitspraak = Floks


Bloeit roze in juli - augustus en wordt 70 cm hoog. Wil een plek in de zon, in normale tot vochtige grond. Is bladverliezend en winterhard. Te warm of een te droge plek, geeft meer kans op meeldauw. Snoei de uitgebloeide bloemen weg voor een tweede bloei. Vermeerderen door te scheuren of ter plekke zaaien in augustus - oktober.

Hosta sieboldiana 'Elegans' - Hartlelie (Vaste plant)


Bloeit paars in juli - augustus en wordt 60 cm hoog. Is niet groenblijvend, is winterhard en wil een plek in de schaduw in humusrijke grond. Per vierkante meter 3 - 5 stuks. Heeft bescherming tegen slakken nodig. Vermeerderen door te delen.

Pinus mugo - Pijnboom


Wordt 3/5 meter hoog op een standplaats in de zon/halfschaduw, in alle gronden die goed doorlatend zijn. Is bestand tegen de vorst en de wind, en krijgt ovale kegels.

Aconitum `Bressingham Spire` - Monnikskap (Vaste plant)

Uitspraak = AA-KOO-NIE-TUM


Vaste plant die bloeit in juli/augustus met donker violette bloemen. Is winterhard, maar niet wintergroen. Alle delen zijn giftig. Standplaats in gefilterd zonlicht of halfschaduw, in koele, vochtige, vruchtbare, goed doorlatende grond. Wordt 90 cm a 1 meter hoog en 30 cm breed. 7/9 st. per vierkante meter. Vermeerderen door te zaaien of te delen in het najaar of de winter.

Hydrangea macrophylla 'Mariesii Perfecta' - Schermbloemige hortensia (Heester)

Uitspraak= HIE-DRAN-GEA


Bloeit licht blauw of helder roze (licht aan de grondsoort) in juli/september en wordt 1,20 meter hoog en 150 meter breed. Standplaats halfschaduw in zure, humusrijke grond die vochtig is. Bij zure grond worden de bloemen licht blauw. De grotere bloemen aan de rand lokken de insecten naar de kleinere vruchtbare bloemen in het midden. De grotere bloemen zijn onvruchtbaar. Bij te groot worden van de heester, kan men snoeien in het voorjaar tot 1 - derde van Hortensia. Herhaal dit ieder jaar tot de gewenste hoogte/breedte is bereikt. Is niet groenblijvend, wel winterhard

Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Hortensia (Heester)

Uitspraak = HIE-DRAN-GEA


Bloeit wit in juli/september en wordt 1,20 m hoog. In de herfst kleuren de bloemen naar citroengeel. Is bladverliezend en winterhard. Wil een plek in de halfschaduw/zonnig in vochthoudende grond. Snoeien in het voorjaar tot 30 cm. Bij kleinere bloemen snoei je terug tot 50 cm. De bloemen van deze hydrangea zijn zwaar en zullen na een regenbui snel kunnen omvallen. Hierbij is ondersteuning gewenst.

Rosa 'Amber Queen' - Trosroos


Bloeit met grote, gevulde, gele bloemen van juli/oktober. Wordt 50/70 cm hoog en wil graag een plek in de zon. Grondsoort: Humus en voedingsrijk.

Phygelius x rectus `African Queen` - Kaapse fuchia (Half heester)

Uitspraak = FIE-GEE-LIE-US x REK-TUS


Bloeit oranjerood met gele binnenzijde in juli/oktober en wordt 80 cm hoog. Standplaats in de zon, in vruchtbare, doorlatende grond. Is winterhard, niet wintergroen. Per vierkante meter 5 stuks. Vermeerderen door te delen of te stekken in het voorjaar.

Ligularia przewalskii - kruiskruid (Vaste plant)


Bloeit geel in juli - augustus en wordt 1,50 meter hoog als hij bloeit. Standplaats in de halfschaduw in goed doorlaatbare, humusrijke, vochtige grond. Kan gaan woekeren. Per vierkante meter 6 stuks. Vermeerderen door te delen in het voor of najaar. Door ter plekke te zaaien in juli - oktober.

Sanguisorba officinalis - Grote pimpernel (Vaste plant)

Uitspraak = SANG-KWIE-SOR-BA


Bloeit rood in juli - augustus en wordt 50 cm - 1,20 cm hoog. Standplaats in de zon, in vochtige voedselrijke grond. Een niet groenblijvende, winterharde vaste plant. Per vierkante meter 8 stuks. Ter plekke zaaien in september.

Phlox Maculata - Vlambloem
Hosta sieboldiana Elegans - Hartlelie
Pinus mugo - Pijnboom
Aconitum Bressingham Spire - Monnikskap
Hydrangea macrophylla Mariesii Perfecta - Schermbloemige hortensia
Hydrangea arborescens Annabelle - Hortensia
Rosa Amber Queen - Trosroos
Phygelius x rectus African Queen - Kaapse fuchia
Ligularia przewalskii - kruiskruid
Sanguisorba officinalis - Grote pimpernel