Wantsen

Deraeocoris ruber - Roodgevlekte plantenwants


Rood met zwart gevlekt wants, die zich bevindt in struiken, kruiden en bomen. Eet brandnetels, bladluizen en andere kleine insecten.

Snuitkeverwants - Arma custos


De snuitkeverwants heeft geelrode antennes aan het uiteinde. Heeft een lengte van 10 tot 14 mm en kan kleuren van lichtbruin tot donkerbruin. Eet graag kleine kevertjes en torretjes en prikt met zijn zuigsnuit in de zachte delen van de kever.

Groene Stinkwants - Palomena prasina


Komt het meeste voor in de tuin, vooral in het voorjaar en de herfst. Produceert een stinkende stof. Wordt in het najaar op zoek naar een schuilplaats, bruin van kleur.

Pyjamawants - Graphosoma italicum


De Pyjamaschildwants is zwart met rode strepen op het schild en aan de onderkant geheel rood met zwarte stippen. Ruikt naar appeltjes en vogels vinden hem vies smaken. In het voorjaar worden de eitjes gelegd om in juni tot in september uit te komen. Bij slecht weer en overwintering zoeken ze kleine kiertjes in een boombast. Larven en volwassenen diertjes eten schermbloemigen. Larven willen ook nog wel eens andere insectenlarven uitzuigen.

 Grauwe schildwants - Rhaphigaster nebulosa


Grote wants waarvan de onderzijde licht is met zwarte vlekjes. Komt voor op loofbomen, soms naaldbomen en kruiden. Overwinterd en is al vroeg in het jaar actief. Eet planten of zuigen dode insecten leeg. Heeft stinkklieren waardoor deze wants enorm kan stinken als hij in het nauw gedreven word. 

Roodgevlekte plantenwants - Deraeocoris ruber
Snuitkeverwants - Arma custos
Groene Stinkwants - Palomena prasina
Pyjamawants - Graphosoma italicum
Grauwe schildwants - Rhaphigaster nebulosa