Bloei in juli

Veronicastrum virginicum 'Roseum' - Zwarte ereprijs (Vaste plant)

Uitspraak = VE-ROO-NIE-KAS-TRUM VIR-GI-NIE-KUM


Bloeit zachtroze in juli augustus en wordt 1,50 cm hoog. Is bladverliezend, winterhard en wil een plek in de zon - halfschaduw. De grond dient droog tot vochthoudend te zijn en voedselrijk. Per vierkante meter 7 - 9 stuks. Snoeien in het najaar of voorjaar. Vermeerderen door te delen in het voorjaar.

Crocosmia ‘Lucifer’ - Montbretia (Knol)

Uitspraak = KROO-KOS-MIA


Bloeit oranje - rood in juni - augustus en wordt ongeveer 1 a 1,50 meter. Wil een plek in de zon - halfschaduw in goed doorlaatbare grond. Is matig windgevoelig en kan tegen zeewind. Per vierkante meter 11 stuks. Vermeerderen door te scheuren in het voorjaar. Zet de buitenste gedeeltes terug en verwijder het midden. Knollen rotten snel weg als de grond te vochtig wordt.

Persicaria amplexicaulis 'Alba' - Duizendknoop, Adderwortel (Vaste plant)

Uitspraak = PER-SIE-KA-RIA AM-PLEXIE-KAU-LIS


Bloeit wit in juli/september en wordt 1 m tot 120 m hoog. Een vaste plant die niet groenblijvend is, wil graag een plek in de zon. Aantal per vierkante meter 7/9 stuks. Vermeerderen door te delen in het voorjaar.

Monarda 'Croftway Pink' - Bergamotplant (Vaste plant)


Bloeit roze in juli/augustus en wordt 1 meter hoog. Standplaats zon - halfschaduw, in droge, zanderige, goed doorlatende grond. Is niet groenblijvend en wel winterhard. In het voorjaar het loof afknippen. De bloemen trekken insecten aan en is meeldauw gevoelig. Per vierkante meter 7/9 stuks. Vermeerderen om de twee à drie jaar in het voorjaar scheuren.

Ligularia dentata 'Othello' - Tongkruiskruid (Vaste plant)


Bloeit geel in juli/september en wordt 1 m hoog. Is niet wintergroen en de standplaats dient zon/halfschaduw te zijn, in vochtige tot natte grond. Heeft opvallende bladeren, trekt bijen en vlinders aan. Vermeerderen door te delen. 5 stuks op 1 vierkante meter.

Liatris spicata - Lampenpoetser (Vaste plant)

Uitspraak = LIA-TRIS SPI-KAA-TAA


Bloeit paars/violet in juli en wordt 75 - 1 m hoog. Standplaats zon/halfschaduw, in goed doorlaatbare grond. Na de winter de dode plantendelen wegsnoeien. Vermeerderen door te delen. Per vierkante meter 9 stuks.

Kniphofia `Alcazar` - Vuurpijl, Fakkellelie (Vaste plant)


Bloeit oranje in juli/september en wordt 1 m hoog. Wil een plek in de zon, in goede humusrijke doorlaatbare grond en is niet groenblijvend. In het voorjaar afgestorven loof afknippen en in het najaar de uitgebloeide bloemstengels afknippen. 5 stuks op 1 vierkante meter. Vermeerderen door te zaaien of te delen in het voorjaar.

Hypericum inodorum "Magical Passion" - Hertshooi, Sint-janskruid (Heester)

Uitspraak = HIE=PE-RIE-KUM


Bloeit geel van juli/oktober en wordt 70 cm hoog. Krijgt na de bloei helder rode bessen. Standplaats zon/halfschaduw, in vruchtbare, goed doorlatende grond die voldoende vochtig blijft in het voorjaar en de zomer. Is groenblijvend en is zeer winterhard. Vermeerderen door een zomerstek.

Hydrangea macrophylla Magical Coral - Hortensia (Heester)

Uitspraak - HIE-DRAN-GEA


Bloei in juli/september roze/groen. Standplaats zon/halfschaduw, in vochtige, goed doorlatende, matig vruchtbare, humusrijke grond. Wordt 1,25 hoog, is winterhard en niet wintergroen. In het voorjaar enkele lange staken wegsnoeien, zorgt voor een mooie groene struik. Op deze takken zullen pas het jaar daarop de bloemen gaan groeien.

Clematis Viticella - Italiaanse bosrank (Klimmer)

Uitspraak = KLEE-MA-TIS


Bloeit paars in juli - september en wordt 2,5 m - 3 m hoog. Bladverliezend Standplaats zon - halfschaduw in niet te droge, goed doorlaatbare vruchtbare grond. Zorg dat de voet van de plant in de schaduw ligt. Resistent tegen de verwelkingsziekte en winterhard. Bloeit op 1 - jarig hout, snoei daarom in het voorjaar terug tot 30 cm boven de grond, of alleen verwijderen van dood hout. Vermeerderen door te stekken in de zomer, of door ter plekke te zaaien in september.

Veronicastrum virginicum Roseum - Zwarte ereprijs
Crocosmia Lucifer - Montbretia
Persicaria amplexicaulis Alba - Duizendknoop - Adderwortel
Monarda Croftway Pink - Bergamotplant
Ligularia dentata Othello - Tongkruiskruid
Liatris spicata - Lampenpoetser
Kniphofia Alcazar - Vuurpijl - Fakkellelie
Hypericum inodorum Magical Passion - Hertshooi - Sint-janskruid
Hydrangea macrophylla Magical Coral - Hortensia
Clematis Viticella - Italiaanse bosrank