Bloei in augustus

Miscanthus sinensis Zebrinus - Prachtriet (Siergras)

Uitspraak = MIS-KAN-THUS


Wordt 2 meter hoog en wil een standplaats in de zon, in goed doorlaatbare humusrijke grond. Bloei in augustus - september met zilverwitte pluimen. Is niet wintergroen, goed winterhard. Snoeien van dode bladeren en stengels, in maart april tot 5 cm boven de grond. Vermeerderen door te delen in april. Per vierkante meter 3 - 5 stuks.

Eurybia divaricata - Sneeuwaster (Vaste plant)

Uitspraak = EU-RIE-BIA DIE-VA-RIE-KA-TA


Bloeit wit in augustus - september en wordt 60 cm hoog. Standplaats: halfschaduw, schaduw, in droge tot middelmatige, goed gedraineerde grond. Is bladverliezend. Trekt vlinders aan en is meeldauwgevoelig. Op zware kleigronden krijgt de sneeuwaster last van verwelking. Vermeerderen door te dlen in het voorjaar.

Symphyotrichum lateriflorum - Uitstaande aster (Vaste plant)

Uitspraak = SIM-FIO=-TRIE-KUM


Bloeit wit met een roze hart in oktober november. Is een bladverliezende, winterharde vaste plant. Wil een plek in de zon - halfschaduw en wordt 90 - 120 cm hoog en 60 - 90 cm breed. Wil een plek in matig vruchtbare, gemiddeld vochtige, goed doorlaatbare bodem. Snoeien in de late herfst. Vermeerderen om de drie - vijf jaar scheuren.

Aster novi - Belgii - Hersfstaster (Vaste plant) 


Word 1 m - 120 cm hoog en bloeit violet in augustus - september. Is winterhard en bladverliezend. Standplaats zon - halfschaduw, in vochtige grond. Trekt vlinders en bijen aan. om de drie jaar scheuren om te verjongen. Gooi het hart van de pol weg. Is gevoelig voor meeldauw. Vermeerderen door te scheuren. Per vierkante meter 12 stuks.

Miscanthus sinensis Zebrinus - Prachtriet
Eurybia divaricata - Sneeuwaster
Symphyotrichum lateriflorum - Uitstaande aster
Aster novi - Belgii - Hersfstaster