Bloei in juli

Clematis 'Princess Diana' - Clematis (Klimplant)

Uitspraak = KLEE-MA-TIS


Bloei in juli/september roze en wordt 1,50 a 2 meter hoog. Standplaats halfschaduw, op humusrijke bosgrond met veel voeding en water behoefte. Winterharde klimplant die niet groenblijvend is. Bloeit op jonge scheuten. Tuintips om te snoeien, snoei in het voorjaar op een vorstvrije dag. Vermeerderen door te stekken van een jonge tak.

Petunia Ramblin - Petunia (1- jarig)


Bloeit vroeg in de zomer, tot eind september en wil om de week een gift van mest. Laat de grond niet uitdrogen en haal de uitgebloeide bloemen en dwalende lange stengels steeds weg. Wil een plek in de zon.

Ocimum basilicum 'Dark Opal' - Bassilicum rood (1- jarig)

Uitspraak = O-KIE-MUM


Wil een plek uit de wind, in de zon en heeft warmte nodig. Is 1- jarig en vorstgevoelig. Uitplanten in de tuin pas na half mei. Door de blaadjes steeds te oogsten, komt de plant niet in bloei. Bovendien blijft deze dan bossig van vorm. Vermeerderen door te zaaien in de volle grond in mei.

Zinnia elegans - Dahliabloemige Zinnia (1 -jarig)


De bloemen van deze zinnia lijken op een dahlia en bloeien in de kleuren rood, roze, oranje of geel. Bloeit in juli/oktober en wordt 75 cm hoog. Standplaats in de zon op voedselrijke bodem met een goede afwatering. Door de dode bloemen steeds weg te knippen, verlengt je de bloei. Vlinders, hommels en bijen houden van de zinnia. Vermeerderen door te zaaien in mei/juni. Kan schimmelziekte krijgen. Geef de Zinnia de ruimte om dit te voorkomen.

Agapanthus 'Charlotte' - Afrikaanse lelie (Vaste plant)


Bloeit blauw in juni/september en wordt ongeveer 55 cm hoog. Standplaats in de zon op iedere goede grond. Geef mest voor een rijke bloei. Is niet winterhard, maar wel wintergroen. Overwinteren op een koele en vorstvrije plek. Per vierkante meter 5/8 stuks. Vermeerderen door voorzichtig te scheuren of delen in september na de bloei. Het is een fabeltje dat de plant in een te kleine pot moet staan voor meer bloei.

Agapanthus "Whitney' - Afrikaanse lelie (Vaste plant)


Bloeit wit in juni/september en wordt ongeveer 55 cm hoog. Standplaats in de zon op iedere goede grond. Geef mest voor een rijke bloei. Is niet winterhard, maar wel wintergroen. Overwinteren op een koele en vorstvrije plek. Per vierkante meter 5/8 stuks. Vermeerderen door voorzichtig te scheuren of delen in september na de bloei. Het is een fabeltje dat de plant in een te kleine pot moet staan voor meer bloei.

Helenium ‘Crimson Beauty’ - Zonnekruid (Vaste plant)


Bloeit geel/oranje in juli/september en wordt 70 cm hoog. Standplaats in de zon op een niet te droge of natte, voedselrijke en humusrijke bodem. Niet groenblijvend, wel winterhard. Bijen en vlinder lokkend. Per vierkante meter 5 - 7 stuks. Vermeerderen door te scheuren in het voorjaar of ter plekke zaaien in september/oktober.

Hydrangea quercifolia - Eikenbladhortensia (Heester)

Uitspraak = HIE-DRAN-GEA


Bloeit wit in juli/september en wordt 2 meter hoog. Later verkleuren de bloemen roodachtig. Standplaats gefilterd zonlicht tot halfschaduw en een zeer goed doorlaatbare voedzame grond. Bloeit op meerjarig hout. Snoei alleen dode of zwakke takken weg in het voorjaar. Is bladverliezend en goed winterhard, maar bescherm heester tegen koude oosten of noordenwind. Per vierkante meter 4 stuks. Geef een gift van compost in het najaar. Vermeerderen door half verhouten stekken te nemen in eind augustus, begin september. Zet de stekken buiten in een koude bak. Of half verhouten stekken die je laat wortelen in stekgrond. Dit kan prima buiten in de koude bak gebeuren.

Leycesteria formosa - Fazantebes (Heester)

Uitspraak = LEI-SE-STERIA


Bloeit wit met rode schutbladeren in juli/september en wordt 1,5 a 2 meter hoog. Wil een standplaats in de zon/halfschaduw dat beschut is en het liefste op het zuiden. De grond dient goed doorlaatbaar te zijn. Is niet wintergroen en redelijk winterhard. Na de bloei zal de heester bessen geven die van rood naar zwart verkleuren. De bessen zijn een lekkernij voor vogels. Snoei in het voorjaar goed terug. Vermeerderen door te zaaien in september/november, of door stekken in maart/april/mei.

Clematis Princess Diana - Clematis
Petunia Ramblin - Petunia
Ocimum basilicum Dark Opal - Bassilicum rood
Zinnia elegans - Dahliabloemige Zinnia
Agapanthus Charlotte - Afrikaanse lelie
Agapanthus Whitney - Afrikaanse lelie
Helenium Crimson Beauty - Zonnekruid
Hydrangea quercifolia - Eikenbladhortensia
Leycesteria formosa - Fazantebes