Bloei in juni

Allium cernuum - sierui (Bolgewas)


Bloeit paars in juni - augustus en wordt 40 cm hoog. Is winterhard en wil een plek in de zon, in goed doorlaatbare grond. De bladeren pas snoeien wanneer deze geel zijn, omdat de bol hier zijn voeding uit haalt. Planttijd herfst - winter, vermeerderd zichzelf, of door ter plekke te zaaien in juli tot september.


Clematis 'Jackmanii Purpurea' - Bosrank (Klimplant)

Uitspraak = KLEE-MAA-TIS


Bloeit paars in juni - augustus en wordt 3 meter hoog. Is bladverliezend, winterhard en wil een plek in de halfschaduw - zon. Bescherm de bodem met een lagere plant om de zonnestralen tegen te houden. Snoeien rond maart tot 30 - 50 hoogte.

Lilly rose- Struikroos


Bloeit roze in juni - oktober en wordt 35 a 40 cm hoog. Standplaats zon - halfschaduw op losse voedingsrijke bodem. Is robuust tegen rozenziektes. Uitdunnen naar behoefte na de bloei.

Phlomis russeliana - Brandkruid (Vaste plant)

Uitspraak = FLO-MIS


Bloeit in juni - juli geel en wordt 1 meter hoog en 75 meter breed. Standplaats zon - lichte schaduw, in goed doorlaatbare grond die matig vruchtbaar is. Heeft een hekel aan natte gronden in de winter, is in principe winterhard en groenblijvend. Vermeerderen door ter plekke te zaaien in september. Per vierkante meter 7 - 9 stuks.

Papaver nudicaule "Gartenzwerg" - IJslandse papaver (Vaste plant)


Bloeit in juni - september wit, oranje, geel of oranjerood en wordt 20 - 40 cm hoog. Is redelijk winterhard en bladverliezend. Standplaats zon in een goed doorlaatbare, niet te natte, lichte grond. 7 - 9 stuks per vierkante meter. Trekt insecten aan. Vermeerderen door wortelstek of te zaaien.

Salvia microphylla 'Hot Lips' - Salie (Vaste plant)


Bloeit rood met wit in juni - september en wordt tussen de 70 cm en 1 meter hoog. Is niet winterhard, wel groenblijvend en wil een plek op niet te nat te gronden. Per vierkante meter 7 - 9 stuks. Vermeerderen door te zaaien.

Sedum reflexum - Tripmadam (Vaste plant)


Bloeit geel in juni/juli en wordt 20 cm hoog. Zonnige, open plaatsen in droge, voedselarme, vrij kalkarme, zwak zure zandgrond en stenige plaatsen. Is groenblijvend, winterhard en wordt vermeerderd door te stekken of te delen.

Achillea ptarmica 'Major' - Wilde bertram (Vaste plant)


Bloeit wit met een geel hart in juni/augustus en wordt 50 cm hoog. Wil een plek in de zon in grond die niet arm is. Is winterhard en niet wintergroen. Per vierkante meter 7 - 9 stuks. Vermeerderen door te delen in het voor of najaar.

Tropaeolum majus - Oost-Indische kers (1-jarig)


Bloeit geel, oranje of vuurrood in juni - oktober en wordt 30 - 45 cm hoog. Van de vruchten die na de bloei volgen kan men kappertjes maken. Trekt bladluis aan. Wil een plek in de zon op goed doorlaatbare grond. Per vierkante meter 5 - 8 stuks. Het blad en de bloem kunnen gegeten worden en verwerkt in salades. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen voor een langere bloei. Ter plekke zaaien in april.

Spiraea betulifolia 'Tor Gold' - Spirea (Vaste plant)


Bloeit wit in juni/augustus en wordt 50 - 75 cm breed en hoog. Bladkleur is geel en de struik verliest zijn blad in de winter. Is winterhard en wil een plek bij voorkeur in de zon op iedere tuingrond. Per vierkante meter 3 - 5 stuks. Vermeerderen door zaad, zomerstek of afleggen.

Allium cernuum - sierui
Clematis Jackmanii Purpurea - Bosrank
Lilly rose- Struikroos
Phlomis russeliana - Brandkruid
Papaver nudicaule Gartenzwerg - IJslandse papaver
Salvia microphylla Hot Lips - Salie
Sedum reflexum - Tripmadam
Achillea ptarmica Major - Wilde bertram
Tropaeolum majus - Oost-Indische kers
Spiraea betulifolia Tor Gold - Spirea