Bloei in juli

Sidalcea 'Elsie Heugh' - Griekse malva (Vaste plant)

Uitspraak: SIE-DAL-SEA


Bloeit roze in juli/augustus en wordt 90 cm hoog. Standplaats in de zon in luchtige, goed bemeste grond. Vaste plant die niet wintergroen is. Verdraagt natte winters niet. Aantal per vierkante meter 7 stuks. Vermeerderen door te scheuren in het najaar of in het voorjaar. Via een basisstek in het voorjaar of zaaien in april/mei, juli/september.

Eryngium 'Big Blue' - Kruisdistel (Vaste plant)

Uitspraak = EE-RIEN-GIE-UM


Bloeit staalblauw in juli/augustus en wordt 90 cm hoog. Standplaats zon in zanderige, gedraineerde, kalkhoudende grond. Aantal per vierkante meter 7 stuks. Vermeerderen door deling of wortelstekken in het voorjaar. Of door ter plekke te zaaien in september - oktober, na een koude behandeling.

Buddleja davidii ´Rêve de Papillon White` - Vlinderstruik (Heester)


Bloeit wit in juli/oktober en wordt 1,50 a 2 m hoog. Standplaats zon, in goede grond. Snoeien in maart - april, op kniehoogte. Kan - 20 graden verdragen en trekt bijen en vlinders aan tijdens de bloei. Vermeerderen door te stekken als de buddleja in maart gesnoeid wordt. Snoei na de bloei de bloemen weg, dan volgt er een bescheiden tweede bloei.

Echinacea purpurea 'Magnus' - Rode zonnehoed (Vaste plant)

Uitspraak= EE-GIE -NA-SEA


Bloeit purperrood in juli/september en wordt 1 m hoog. Is winterhard maar, niet wintergroen. Wil een plek in de zon in goed doorlatende, voedselrijke, niet te natte grond. Lokt veel vlinders, bijen en insecten aan. Vermeerderen kan door ter plekke te zaaien in september - oktober na een koude behandeling. Door scheuren in de herfst of door wortelstek in de winter. Per vierkante meter 7/9 stuks.

Agapanthus Septemberhemel - Afrikaanse lelie (Vaste plant)


Bloeit blauw in juli/september en wordt 70 a 90 cm hoog. Zet de bladhoudende afrikaanse lelie op een beschutte plek in het najaar en in de winter afdekken met een dikke laag stro of dennentakken. In pot kan de afrikaanse lelie beter overwinteren. De plek dient koel, vorstvrij en licht te zijn. Staat hij te warm, dan is het mogelijk dat je geen bloemen krijgt. Wil een standplaats in de zon. Begin vanaf mei mest te geven en ga door tot in augustus. Vermeerderen door te scheuren van de wortelkluit. Zaaien geeft slechte resultaten. De beste tijd om te scheuren is na de bloei.

Nicotiana Lime/Purple Bicolor - Siertabak

(1-jarig)

Uitspraak= NIE-KOO-TIE-ANA


1- jarige die bloeit in juli/september. Standplaats zon, in goed doorlatende grond. Bloemen verwijderen voordat ze zaad vormen geeft nieuwe bloei. Word 20 a 30 cm hoog. Vermeerderen door te zaaien in de volle grond in mei/juni.

Eupatorium rugosum 'Braunlaub' - Leverkruid, Koninginnenkruid (Vaste plant)

Uitspraak= EU-PA-TOO-RIE-UM


Wordt 150 m hoog en verlangt een plek die zonnig is, in goed doorlatend en humusrijke grond. Bloeit wit in juli/september. Is winterhard tot - 20 graden en is een vaste plant die niet wintergroen is. Bemesten in maart.5/7 stuks per vierkante meter. Vermeerderen door om de paar jaar te scheuren in maart.

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' - Lampenpoetsersgras (Siergras)

Uitspraak= PEN-NIE-SEE-TUM


Laagblijvende siergras en smal blad, die in 50 cm hoog wordt. Bloeit van juli/september met lichtbruine tot lichtroze bloemaren. De aren verkleuren naar zilverwit tot diep in de winter. Is winterhard tot - 7 graden en is niet wintergroen. Standplaats in vochthoudende, goed doorlatende grond, in de zon of schaduw. Snoei in maart de uitgebloeide aren en bladeren terug tot 10 cm boven de grond. Vermeerderen door te scheuren eind april of te zaaien in april/mei.

Verbena bonariensis - Ijzerhard (Tweejarig)

Uitspraak = BO-NA-RIE-EN-SIS


Tweejarige plant die zicht zelf uitzaait. Kan als vaste plant worden behandeld mits goed afgedekt met stro tijdens de winter. Een te natte plek doet de verbena verdwijnen. Bloeit paars in juli/september. Wordt 1m tot 1,40 cm hoog en wil een plek in de zon. Geef in voorjaar wat mest. Is populair bij de vlinders. Per vierkante meter 1 - 3 stuks. Vermeerderen door te zaaien ter plekke zaaien in september/oktober.

Sedum spectabile - Vetkruid (Vaste plant)


Bloeit roze in juli/september en wordt 40 tot 60 cm hoog. Is winterhard, maar niet wintergroen, wil een standplaats in zon of lichte schaduw, in normaal vochtig tot droog, goed gedraineerde grond die matig voedselrijk is. Trekt vlinders en bijen aan. 8 stuks per vierkante meter. In het vroege voorjaar de oude bloeistengels afknippen. Vermeerderen door de pol te delen in het voorjaar en te stekken.

Sidalcea Elsie Heugh - Griekse malva
Eryngium Big Blue - Kruisdistel
Buddleja davidii Reve de Papillon White - Vlinderstruik
Echinacea purpurea Magnus - Rode zonnehoed
Agapanthus Septemberhemel - Afrikaanse lelie
Nicotiana Lime - Purple Bicolor - Siertabak
Eupatorium rugosum Braunlaub - Leverkruid, Koninginnenkruid
Pennisetum alopecuroides Hameln - Lampenpoetsersgras
Verbena bonariensis - Ijzerhard
Sedum spectabile - Vetkruid