Bloei in juli

Echinacea purpurea 'Sombrero Adobe Orange' - Zonnehoed (Vaste plant)

Uitspraak = EE-GIE-NA-SEA


Bloei in juli/september oranje kleurend en wordt 50 cm hoog. Kortlevende plant die goed winterhard is. Standplaats zonnig, in droge tot normale grond met voldoende voeding. Vlinder en bijvriendelijk. Per vierkante meter 11 stuks. Is niet wintergroen, wel winterhard.

Echinacea Sombrero `Lemon Yello` - Zonnehoed (Vaste plant)

Uitspraak = EE-GIE-NA-SEA


Bloeien geel in juli/september en wordt 60 cm hoog. Niet groenblijvend en goed winterhard. Standplaats zonnig, in droge tot normale grond met voldoende voeding. Vlinder en bij vriendelijk. Per vierkante meter 7 - 9 stuks

Echinacea purperea sensation pink - Zonnehoed (Vaste plant)

Uitspraak = EE-GIE-NA-SEA


Bloeit donkerroze in juli/september en wordt 90 cm hoog. Is een vaste plant die niet groenblijvend is en wel winterhard. Standplaats zonnig, in droge tot normale grond met voldoende voeding. Vlinder en bij vriendelijk. Per vierkante meter 11 stuks. Vermeerderen door te delen in het voorjaar of zaaien ter plekke in september/oktober.

Lagerstroemia indica 'With Love Babe' - Indische sering (Heester)


Bloeit zachtroze in juli/oktober en wordt 40 cm hoog. Standplaats in de zon, beschut in vruchtbare, goed doorlatende grond. Is groenblijvend en dient na de winter beschermd te worden. Per vierkante meter 3 stuks.

Angelica gigas - Engelwortel (Tweejarig)

Uitspraak = AN-GE-LIE-KA


Bloeit donkerrood in juli/september en wordt 1,20 a 1,80 meter hoog. Standplaats is zon/halfschaduw in humusrijke grond. De angelica gigas is niet wintergroen en wel winterhard. Per vierkante meter 3 stuks. Vermeerderen door ter plekke te zaaien vanaf augustus.

Monarda 'Croftway Pink' - Bergamotplant (Vaste plant)


Bloeit roze in juli/augustus en wordt 1 meter hoog. Standplaats zon/halfschaduw in droge, zanderige, goed doorlatende grond. Is niet groenblijvend, wel winterhard. In het voorjaar het loof afknippen. De bloemen trekken insecten aan en is meeldauw gevoelig. Per vierkante meter 7/9 stuks. Vermeerderen om de twee à drie jaar in het voorjaar scheuren.

Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' - Pluimhortensia (Heester)

Uitspraak = HIE-DRAN-GEA


Bloeit wit in juli/september en de bloemen verkleuren later naar donkerroze. Wordt 1,25 a 2 meter hoog en 2,50 breed. Is niet wintergroen, wel winterhard en wil een plek in de zon/halfschaduw. Geef in de volle zon voldoende water van onderaf om verbranding te voorkomen. Grondsoort: lichtzure, vochtige grond. Bloeit op nieuw hout. Snoeien in maart tot 20 a 30 cm boven de grond. Vermeerderen door de gesnoeide stengels te stekken.

Hydrangea paniculata 'Phantom' - Pluimhortensia (Heester)

Uitspraak = HIE-DRAN-GEA


Bloeit in juli/september wit en later verkleurend naar roze. Wordt 2 a 3 meter hoog en 1,5 a 2 meter breed. Is bladverliezend en winterhard. Standplaats zon/halfschaduw in lichtzure vochtige grond. Geef in de volle zon voldoende water van onderaf om verbranding te voorkomen. In het voorjaar flink terugsnoeien voor bloei op 20 à 30 cm. Bloeit op 1- jarig hout. Vermeerderen door de gesnoeide stengels te stekken.

Pennisetum setaceum 'Rubrum' - Lampenpoetsergras (Siergras)


Bloeit grijs/rood in juli/oktober en wordt 1 meter hoog en 1,50 breed. Standplaats zon/halfschaduw, op een beschutte plek. Grondsoort licht humeus, die goed water doorlatend is en licht vochtig blijft. Is donkerbladig, matig winterhard en niet groenblijvend. Breng in het najaar een mulchlaag aan tegen de vorst en snoei na de winter het gras kort. Per vierkante meter 5 stuks. Vermeerderen door te delen in het voorjaar.

Echinops bannaticus 'Taplow Blue' - Kogeldistel (Vaste plant)


Bloeit licht staal/blauw in juli/september en wordt 80 - 110 cm hoog. Is winterhard, niet groenblijvend met een standplaats die in de zon ligt, in goed gedraineerde grond. Vermeerderen in het voorjaar door te delen of door wortelstekken. Per vierkante meter 6 stuks.

Echinacea purpurea Sombrero Adobe Orange - Zonnehoed
Echinacea Sombrero Lemon Yello - Zonnehoed
Echinacea purperea sensation pink - Zonnehoed
Lagerstroemia indica With Love Babe - Indische sering
Angelica gigas - Engelwortel
Monarda Croftway Pink - Bergamotplant
Hydrangea paniculata Pinky Winky - Pluimhortensia
Hydrangea paniculata Phantom - Pluimhortensia
Pennisetum setaceum Rubrum - Lampenpoetsergras
Echinops bannaticus Taplow Blue - Kogeldistel