Bloei in juli

Lysimachia ciliata ‘Firecracker’ - Wederik (Vaste plant)

Uitspraak = LIE-SIE-MA-GIA


Bloeit geel in juli - augustus, wordt 75 cm hoog en 30 a 50 cm breed. Standplaats zonnig in humus rijke grond. Is winterhard, bladverliezend en niet windgevoelig. Per vierkante meter 5 stuks. Vermeerderen door te delen in het voorjaar.

Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' - Gele zonnehoed (Vaste plant)


Bloeit geel met donker hart in juli/september en wordt 90 cm hoog. Is niet groenblijvend, goed winterhard en wil een plek in de zon/halfschaduw op alle goede gronden. Per vierkante meter 7/9 stuks. Vermeerderen door ter plekke te zaaien in september/oktober.

Helianthus annuus - Zonnebloem (1-jarig)


De zonnebloem bloeit in juli/september en kan 3 meter hoog worden. Het hoofdje van de zonnebloem draait met de zon mee. Zaaien vanaf half april/juni op een zonnige standplaats.

Albizia julibrissin 'Rozea' - Perzische slaapboom (Boom)


Wordt 8 tot 15 meter hoog en bloeit roze in juli/augustus. Standplaats in de zon, beschut en stelt geen eisen aan de grond, zolang deze niet zuur en te nat is. Is winterhard tot - 15 graden en niet groenblijvend. Bescherm de pas geplante boom tegen de vorst of wanneer het kouder wordt dan min 15 graden. De bladeren vouwen zich ineen als zon onder gaat. Snoeien is niet nodig. Wanneer de boom te groot wordt, snoei dan in maart de top eruit. Vermeerderen door te zaaien of te enten.

Impatiens glandulifera - Reuzenbalsemien, Springbalsemien (1-jarig)

Uitspraak = IM-PA-TI-ENS


Bloeit roze, rood of wit van juli/oktober en de bloemen verspreiden een zoete geur. Wordt 2 m hoog, is 1- jarig en na de bloei springen de rijpe vruchten door de wind of aanraking open. Standplaats zonnig tot lichte schaduw, op een open plaats die vochtige tot nat is. Grondsoort: voedselrijk. Verboden om te zaaien, is voortaan ongewenst in de hele EU.

Hypericum 'Magical Beauty' - Hertshooi (Vaste plant)

Uitspraak = HIE-PE-RIE-KUM


Bloeit geel in juli/augustus en wordt 90 cm hoog. Standplaats in de zon/lichte schaduw op een vochthoudende tot vochtige bodem. Heeft na de bloei zalm kleurige bessen. Is winterhard en niet wintergroen. Snoeien als de heester gaat verhouten in maart/april. Je kunt dit doen tot 30 cm boven de grond of enkele verhouten takken inkorten. Vermeerderen door te scheuren, in het voorjaar of in het najaar, winterstek/houtachtige stek, zomerstek of afleggen.

Echinacea Purpurea `Hot summer ` - Zonnehoed (Vaste plant)

Uitspraak = EE-GIE-NA-SEA


Bloeit oranje/rood in juli-augustus en wordt 70 cm hoog. Standplaats zon op rijke doorlatende grond. Niet wintergroen, wel winterhard. Per vierkante meter 7 stuks. Vermeerderen door ter plekke te zaaien in september - oktober, scheuren of wortelstek.

Hydrangea macrophylla 'Teller White' - Hortensia (Heester)

Uitspraak = HIE-DRAN-GEA


Bloeit wit in juli/augustus en wordt 1,50 hoog. Standplaats halfschaduw op zure, vochtige bodem. Is bladverliezend en winterhard. Bloeit op oud hout.


Buddleja - Vlinderstruik (Heester)


Bloeit wit, paars of roze in juli/september en kan variëren van 0,50 tot 4 meter hoog omdat er verschillende soorten vlinderstruiken zijn. Standplaats in de zon op vochtige goed doorlaatbare grond. Snoei na de vorst tot kniehoogte terug omdat de vlinderstruik op nieuw hout bloeit. Is niet groenblijvend en matig winterhard. Vermeerderen door te stekken. Doe dit na de vorst als je de heester hebt gesnoeid. Gebruik het houtige gedeelte en haal de top eruit. Zorg dat de stekken op twee plekken knoppen hebben. Zet de stekken voor meer slagingskans in een vaas met water en wacht tot de wortels zijn gegroeid na een week of twee/drie. Zet de stekken daarna in de tuin.

Perovskia atriplicifolia - Reuzenlavendel (Heester)


Bloeit lavendel blauw in juli/augustus en wordt 1 meter hoog. Snoei in het voorjaar terug voor een jaarlijkse verjonging. Standplaats zon op iets arme, droge tot vochthoudende grond. Wordt bezocht door bijen en vlinders. Vermeerderen door te zaaien in het najaar in de vollegrond. Kan schade oplopen met de vorst.

Lysimachia ciliata Firecracker - Wederik
Rudbeckia fulgida Goldsturm - Gele zonnehoed
Helianthus annuus - Zonnebloem
Albizia julibrissin Rozea - Perzische slaapboom
Impatiens glandulifera - Reuzenbalsemien - Springbalsemien
Hypericum Magical Beauty - Hertshooi
Echinacea Purpurea Hot summer - Zonnehoed
Hydrangea macrophylla Teller White - Hortensia
Buddleja - Vlinderstruik
Perovskia atriplicifolia - Reuzenlavendel