Bloei in juli

Asclepias tuberosa - Zijdeplant (Vaste plant)

Uitspraak = AS-KLEE-PIE-AS


Bloeit oranje/geel in juli/augustus en wordt 75 cm hoog. Standplaats zon, in goed doorlaatbare grond. Aantrekkingskracht voor vlinders. Niet groenblijvend, matig winterhard en te vermeerderen door te zaaien in maart. Per vierkante meter 7 tot 9 stuks.

Clematis `Triternata Rubromarginata` - Bosrank (Klimmer)

Uitspraak = KLEE-MA-TIS


Bloei met geurende paars/witte bloemen in juli/september. Standplaats halfschaduw/zon, in goede tuingrond die niet te nat is. Wordt 3 meter hoog, is bladverliezend in de winter en winterhard. Snoeien februari/maart. Vermeerderen door te stekken of afleggen in het voorjaar. Per vierkante meter 3 stuks.

Hybiscus syriacus 'Hamabo' - Altheastruik (Heester)

Uitspraak = HIE-BIS-KUS


Wordt 3 meter hoog en bloeit wit/roze met een rood hartje in juli/september. Wil een standplaats in de zon/halfschaduw in vrijwel iedere grond dat rijk is aan humus. Is bladverliezend en winterhard. Snoei in maart de takken af, voor een compacte groei. Vermeerderen door te stekken van de wortels in het najaar, of te zaaien in het voorjaar.

Acer shirasawanum 'aureum' - Japanse esdoorn (Heester)

Uitspraak = A-SER


Japanse esdoorn met geelgroen blad, die 2,20 m - 2,50 m hoog wordt. Bloeit zeer onopvallend in mei. Standplaats zon - halfschaduw, in lemige grond, zandgrond of veengrond. Zo weinig mogelijk snoeien, is niet windbestendig en niet wintergroen. Krijgt roodoranje bladeren in het najaar. Zeer trage groeier en is niet giftig.

Acer palmatum 'Beni Maiko' - Japanse esdoorn (Heester)

Uitspraak = A-SER


In het voorjaar rozerood blad en in de zomer donkerrood groen blad. Hoogte is 4 meter. Verdraagt zon en halfschaduw. Is winterhard en bladverliezend. Houdt van zanderige humusrijke grond. Krijgt bloemen en vruchten die onopvallend zijn.

Acer palmatum ''butterfly'' - Japanse esdoorn (Heester)

Uitspraak A-SER


Japanse esdoorn met witbonte bladeren en roze bladrand. Word 1 à 1,5 m hoog en breed. Geeft gevleugelde nootjes in april - mei. Is traag groeiend en in de herfst kleurt de roze bladrand tot scharlakenrood. Is bladverliezend en winterhard. Standplaats zon met lichte schaduw, beschut, in goed doorlatende, humeuze zandgrond. Snoei zo weinig mogelijk. Doe dit dan laat in de winter of vroeg in de lente. Vermeerderen via zaad.

Festuca glauca 'Intense Blue` - Zwenkgras - Schapengras (Siergras)

Uitspraak = FES-TUU-KA


Standplaats zon - lichte schaduw, in droge zanderige, goed doorlaatbare grond. Bloeit in juni/juli met gele aren. Is wintergroen en winterhard. Wordt 40 cm hoog. Haal in het voorjaar met de hand de dode bladeren eruit. Verplanten van de festuca in maart. Vermeerderen door de pol te delen in maart. De festuca wil in het centrum wel eens afsterven. Om dit te voorkomen, deel je de pol om de twee a drie jaar in maart.

Acer Palmatum 'Shaina' - Japanse Esdoorn (Heester)

Uitspraak = A-SER


Wordt 1,20 tot 1,80 m hoog en wil een plek in de halfschaduw, in humeuze grond. De grond dient goed doorlatend te zijn. Bladkleur is rood/bruin en het is een langzame groeier. Snoei zo weinig mogelijk. Kleurt rood/oranje in de herfst.

Hydrocotyle `Nova zealandiae` - Waternavel (Waterplant)

Uitspraak = HIE-DRO-KO-TIE-LE


De Waternavel wordt 5 tot 10 cm hoog en wil een plek in de zon/halfschaduw. Plant de waternavel 10 tot 80 cm onder water. Is winterhard en dient als zuurstofplant voor in de vijver.

Phlox paniculata - Vlambloem (Vaste plant)

Uitspraak = FLOX


Bloeit in roze, wit, paars in juli - september en wordt 1 meter hoog. Is vlinder lokkend en meeldauw gevoelig. Standplaats zon in goed doorlaatbare, voedselrijke grond. Is bladverliezend en winterhard. Na de bloei terugknippen stimuleert een tweede bloei. Per vierkante meter 5 stuks. Vermeerderen door kopstekken in het voorjaar. Ter plekke zaaien in september - oktober.

Asclepias tuberosa - Zijdeplant
Clematis Triternata Rubromarginata - Bosrank
Hybiscus syriacus Hamabo - Altheastruik
Acer shirasawanum aureum - Japanse esdoorn
Acer palmatum Beni Maiko - Japanse esdoorn
Acer palmatum 'butterfly' - Japanse esdoorn
Festuca glauca Intense Blue - Zwenkgras - Schapengras
Acer Palmatum Shaina - Japanse Esdoorn
Hydrocotyle Nova zealandiae - Waternavel
Phlox paniculata - Vlambloem