Bloei in juni

Centaurea cyanus - Korenbloem (Eenjarig)

Uitspraak = SEN-TAU-REA SIE-AA-NUS


Bloeit blauw in juni/augustus en wordt 30 - 60 cm hoog. Soms is de bloei roze of wit. Standplaats zon/halfschaduw, in voedselrijke zandgrond. Vermeerderen door te zaaien in oktober/november of april/mei.

Escallonia leavis Pink Elle - Escallonia (Heester)


Bloeit in juni/augustus roze vervagend naar wit en wordt 1 m hoog en breed. Standplaats in de volle zon/halfschaduw, beschut. Winterhard, groenblijvend en snoei geregeld de oude takken. Aantal per vierkante meter is 3 stuks.

Rosa `Leonardo da Vinci` - Trosroos


Doorbloeiende trosroos die van juni/september donkerroze bloeit. Hij is sterk en geurt licht. Deze roos is ook bekend onder de naam Rosa 'Meideauri'. Wordt 70 a 90 cm en wil een standplaats in de zon, in goede tuingrond. 3 tot 5 stuks op 1 vierkante meter.

Hydrangea arborescens `Invincibell` Pink Annabelle - Hortensia (Heester)

Uitspraak = HIE-DRAN-GEA


Bloeit roze in juni/september en wordt 1 m hoog en breed. Kan zon tot halfschaduw staan en is winterhard. De grond dient vochtig, vruchtbaar en doorlatend te zijn. Een plek in de volle zon moet voldoende vochtig zijn. Als je na de bloei terugsnoeit, komen er na 6 weken weer nieuwe bloemen.

Malva sylvestris 'Zebrina' - Groot kaasjeskruid (Vaste plant)


Bloeit rood met roze in juni - augustus en en wordt 60 - 100 cm hoog. Standplaats zon - halfschaduw, in niet te vruchtbare, zo mogelijk kalkhoudende grond. Is een winterharde vaste plant die niet wintergroen is. 7 stuks per vierkante meter. Vermeerderen door te zaaien in de volle grond voor de winter. De kou moet over de zaden komen. Kieming vindt in het voorjaar plaats.

Tradescantia virginiana - Eendagsbloem (Vaste plant)

Uitspraak = TRA-DES-KAN-TIA


Bloeit blauw of wit met bloemen die maar 1 dag bloeien, in juni/september en wordt 50 cm hoog. Is winterhard, niet wintergroen en niet giftig. Is gevoelig voor de wind en wil een plek in de zon, in goed doorlatende, voedselrijke grond. Woekert niet of nauwelijks. Vermeeren door af te steken of door te scheuren in het najaar. Per vierkante meter 7/9 stuks.

Trachelospermum Jasminoides - Toscaanse jasmijn (Klimmer)

Uitspraak = TRA-KEE-LO-SPER-MUM


Bloeit geurend wit in juni/september en wordt 5 meter hoog. Is wintergroen en winterhard tot - 10 graden. Mocht de Jasmijn invriezen, snoei dan deze takken terug in het voorjaar. De standplaats is in de zon op een warme plek, in goede tuingrond. De plant zoekt met zijn ranken iets om te klimmen. Snoei de oude takken licht terug na de bloei. Geef in het voor en najaar wat mest. Kan last krijgen van dopluis. Vermeerderen door af te leggen.

Alstroemeria 'Indian Summer' - Incalelie (Knolvormende vaste plant)


Bloeit in juni/september oranje/rood/geel en wordt 70 cm hoog. Is redelijk winterhard, niet wintergroen en wil een plek in de zon/halfschaduw. De grond dient goed doorlatend, liefst iets zuur te zijn. Per vierkante meter 8 stuks. Dek de Incalelie in de winter af. Vermeerderen door wortelstekken in maart/april.

Dactylorhiza - Gevlekte Rietorchis (Vaste plant)

Uitspraak = DAK-TIE-LOR-HIE-SA


Bloeit roze/paars in juni/juli en wordt 20/60 cm hoog. In vochtige tot natte, matig voedselrijke, zwak zure tot liefst kalkhoudende grond. Is niet wintergroen, maar wel winterhard. Draagt gevlekte bladeren. Per vierkante meter 25 stuks.

Geranium 'Gerwat' (Rozanne) - Geranium (Vaste plant)


Bloeit blauw in juni/oktober en wordt 30 cm hoog. Standplaats is in de zon/halfschaduw, in elke goede tuingrond. Is niet wintergroen en redelijk winterhard. Aantal per vierkante meter is 7 - 9 stuks. Vermeerderen door te delen in het voorjaar.

Centaurea cyanus - Korenbloem
Escallonia leavis Pink Elle - Escallonia
Rosa Leonardo da Vinci - Trosroos
Hydrangea arborescens Invincibell Pink Annabelle - Hortensia
Malva sylvestris Zebrina - Groot kaasjeskruid
Tradescantia virginiana - Eendagsbloem
Trachelospermum Jasminoides - Toscaanse jasmijn
Alstroemeria Indian Summer - Incalelie
Dactylorhiza - Gevlekte Rietorchis
Geranium Gerwat  - Geranium