Eet als larve eitjes en larven van anderen insecten, de slak en de worm. Verpopt zich om in het late voorjaar als kever te leven. Heeft dan vleugels en eet nectar, pollen, bladluis en andere insecten. Bezit zachte schilden op de rug en is dus kwetsbaar. Scheidt een vies goedje uit haar poten als ze aangevallen wordt.
Loopkever
Er komen in Nederland 400 soorten loopkevers voor. De loopkever op de foto heeft een groen metallicachtige kleur. De eieren hebben een witte kleur en worden in de grond gelegd. Deze kevers hebben een grootte variërend van 2 - 30 mm. Hun naam hebben ze te danken omdat ze snel kunnen rennen. Sommige soorten kunnen vliegen. De larven en de kevers leven van slakken, rupsen, bladluizen en insectenlarven. Meestal zijn ze in de nacht actief.
Taxuskever larven
Taxuskever larven hebben geen poten en zijn wit van kleur. Zij eten aan de wortels van een plant. De taxuskever eet niet alleen taxus, maar ook diverse andere beplanting. De taxuskever en de larve kan men bestrijden met aaltjes, die besteld kunnen worden. Probeer ook eens een plank of een prop van kranten rondom de stam te wikkelen. Overdag houden de kevers hierin, schuil. Heb je ruimte voor kippen, koop dan kippen. Ze eten namelijk de taxuskever op. Ook het schudden aan de struik zodat ze op de grond vallen is ook nog een optie. Je kunt de kevers daarna met de hand weghalen.
Elzenhaantje
Volwassen kevers overwinteren in de grond. In het voorjaar zal het elzenhaantje van de bladeren eten. Eieren leggen ze in mei/juni aan de onderzijde van de bladeren. Bestrijden door bespuiting of kevers uit de boom schudden. Zorg voor een goede groeiomstandigheid.