Bloei in augustus

Abutilon `Kentisch Belle` - Abutilon (Kuipplant)


Semi groenblijvende struik die 2,5 m hoog en breed wordt. Bloeit abrikoosgeel met rood in augustus/november. Zorg voor een beschutting d.m.v. een warme muur en uit de wind. Verdraagt - 5 graden. Ondersteunen tijdens de groei. Wil een standplaats in de zon op goed doorlatende, vruchtbare grond. In het voorjaar snoeien voor een goed groeiend takkengestel.

Astilbe thunbergii 'Straussenfeder' - Pluimspirea (Vaste plant)


Bloeit roze in juli/september en wordt 1 tot 1,20 meter hoog. Standplaats halfschaduw in normale tot humusrijke grond. Is groenblijvend en goed winterhard. Vermeerderen door te delen in het najaar of door te stekken in het voor of najaar. Per vierkante meter 4 - 6 stuks.

Actaea simplex 'Atropurpurea' - Zilverkaars

Uitspraak = AK-TAA-EA


Bloeit wit in augustus/oktober en wordt 80 cm - 1,75 m hoog. Standplaats halfschaduw/schaduw op vruchtbare, droge grond dat rijk is aan organisch materiaal. Niet groenblijvend, goed winterhard. Vermeerderen door te scheuren, of in het voor of najaar, door te zaaien. Let op heeft een lage kiemtijd. Per vierkante meter 6 stuks.

Coleus blumei - Siernetel (1-jarig)

Uitspraak = KOO-LEE-US


Standplaats in veel licht maar geen volle zon, als de grond vochtig genoeg blijft. Vermijdt tocht en laat de grond vochtig maar niet te nat. Knip regelmatigde bloemen weg, omdat dit de plant kan verzwakken. Top de siernetel om de plant compact te houden. Zet de plant in de winter binnen op een koele plek van 10 - 15 graden. Vermeerderen door kopstekken te nemen in het voorjaar en op water zetten. Is een kamerplant, maar kan prima op het balkon of terras staan in de zomer. De siernetel zijn er in verschillende bonte en effen kleuren.

Phlox paniculata - Vlambloem (Vaste plant)

Uitspraak = FLOX


Bloeit in allerlei kleuren in augustus/oktober. Is zeer goed winterhard en wil een plek in de zon/iets schaduw, op humusrijke vochtige grond. In de schaduw krijgt de Phlox last van meeldauw. Wordt 75 cm - 1,75 cm. en is bladverliezend. Geef wat koemest in het voorjaar. Vermeerderen door te scheuren.

Clerodendrum bungei - Kansenboom (Heester)

Uitspraak = KLEE-RO-DEN-DRUM


Bloeit rozerood in augustus/oktober en kan 2 meter hoog en breed worden. Is matig winterhard en niet wintergroen. Kan bij flinke vorst helemaal invriezen om via de wortels weer uit te lopen. De standplaats dient zon/halfschaduw te zijn en beschut. De grondsoort is humusrijk, doorlatend en vochthoudend. Ruikt bij kneuzing van het blad naar pindakaas. Snoeien doe je door in het voorjaar de ingevroren takken weg te nemen of na de bloei wat uit te dunnen. Vermeerderen door wortelstek, half houtige stek in de zomer, delen, of zaaien in het voorjaar.

Aster divaricatus - Sneeuwster - Aster (Vaste plant)


Bloeit wit in augustus/september en wordt 40 tot 60 cm hoog. Kan op iedere goede tuingrond staan in de zon/halfschaduw. Kan droogte en schaduw verdragen. Trekt insecten aan. Is een vaste plant die niet wintergroen is. 7 tot 9 stuks op 1 vierkante meter. Geef jaarlijks een gift van kalk. Vermeerderen door de volwassen planten delen in het voorjaar.

Liriope muscari - Leliegras (Vaste plant)


Bloeit met paarse aren in augustus/oktober. Is winterhard maar dient enige bescherming te hebben als de wind ijzig koud is. Is wintergroen en wordt 30 cm hoog. Standplaats half schaduw/schaduw, op goede tuingrond die humus bevat, vochtig en goed waterdoorlatend is. 9 stuks per vierkante meter. Snoei in het voorjaar de aren en de dorre bladeren weg. Planten na een aantal jaren opnemen en scheuren, als de bloei achteruit gaat. Vermeerderen door te delen in het voorjaar.

Panicum virgatum rehbraun - Vingergras (Siergras)

Uitspraak - PAA-NIE-KUM


Bloeit wit in augustus-oktober. Wordt1,20 cm hoog en is een vaste plant, die winterhard is en niet groenblijvend. Verlangt een plek in de zon. De grond dient droog tot vochthoudend te zijn. Vermeerderen in het voorjaar in maart - april de kluit te delen.

Fallopia japonica - Japanse duizendknoop (Vaste plant)


Bloeit wit van augustus - september en wordt tussen de 1 a 3 meter hoog. Woekert zeer sterk. Zonnige tot licht beschaduwde plek op matig vochtige, voedselrijke grond. Niet groenblijvend.

Abutilon Kentisch Belle - Abutilon
Astilbe thunbergii Straussenfeder - Pluimspirea
Actaea simplex Atropurpurea - Zilverkaars
Coleus blumei - Siernetel
Phlox paniculata - Vlambloem
Clerodendrum bungei - Kansenboom
Aster divaricatus - Sneeuwster - Aster
Liriope muscari - Leliegras
Panicum virgatum rehbraun - Vingergras
Fallopia japonica - Japanse duizendknoop