Ziektes


Gele bladeren

Gele bladeren geven aan dat er een tekort aanwezig is. Doe daarom een bodemtest of verbeter de grond.

Bladvlekkenziekte 


Helleborus

De Helleborus kan een bladvlekkenziekte krijgen veroorzaakt door een schimmel. Soms worden de stengels en de bloemen ook aangetast. Snoei aangetaste delen weg om verdere verspreiding te voorkomen. Gooi de bladeren, stengels en de bloemen niet op de composthoop.

 

Geranium

Door bacteriën zullen de bladeren bij de Geranium bruin worden en uiteindelijk afsterven. Verwijderen de bladeren en zorg voor voldoende luchtcirculatie bij de plant.


Mineervlieg

De Mineervlieg legt haar eitjes in het blad. De larven die dan uit komen maken gangetjes in het blad. Gelukkig gaat de plant er niet van dood.


Korstmossen

Korstmossen zijn een samenleving van alg en een schimmel. Plant bomen en heesters op de juiste plek en houd de structuur van de bomen en heesters open, zodat de wind vrij spel heeft. Korstmossen voeden zich met vocht en onttrekken geen water en voedingsstoffen aan de boom of struik. Ze zijn dus niet schadelijk.

Echte meeldauw

Een oppervlakkige aantasting die het blad aantast en zal afsterven. Echte meeldauw verschijnt bij warm en droog weer. De aantasting stopt wanneer het regent of dat je de plant besproeit. Zo spoelen de sporen van het blad. 


 

Verbranding

Planten dient u in de ochtend of in de avond uren water te geven en niet in de volle zon. Het blad kan dan namelijk gaan verbranden als de volle zon daar op schijnt.


Home