W


Waldsteinia ternata - Goudaardbei (Vaste plant)

Bloeit geel in april - mei en wordt ongeveer 10 a 15 cm hoog. Standplaats zon - halfschaduw, in goede tuingrond die niet te nat is. Is groenblijvend en winterhard. Per vierkante meter 8 tot 11 stuks. Vermeerderen door te delen of te scheuren.

Weigela `Marjorie` - Weigelia (Heester)

Bloeit wit, rood en roze in mei - juni en wordt 1,5 m a 2 m hoog. Is niet wintergroen maar wel winterhard. Op een plek in de zon - halfschaduw dient de grond neutraal en doorlatend vochtig te zijn. Snoei alleen de dode en zieke takken, of als je een verjongingssnoei wilt toepassen. Snoei één derde van de oude takken terug tot aan de grond. Geeft in de herfst prachtige oker tot paars kleurige bladeren. Vermeerderen door af te leggen of te stekken na de bloei.

Weigela 'Nana Variegata' - Weigelia (Heester)

Is bont bladig en bloeit roze in mei - juni. Wordt 1,20 cm a 1,50 cm hoog en wil een plek in de zon - halfschaduw, in grond die neutraal, goed doorlatend en vochtig is. Snoei alleen dode en zieke takken, of als er een verjongingssnoei toegepast moet worden. Snoei dan 1 derde van de oude takken terug tot aan de grond. Geeft in de herfst prachtige oker tot paars kleurige bladeren. Vermeerderen door af te leggen of te stekken na de bloei. 

Weigela 'Red Prince' - Weigelia (Heester)

Bloeit rood in mei/juni op hout van het voorgaande jaar. Om de struik jong te houden, snoei je na de bloei een aantal takken. Standplaats zon/halfschaduw, op iedere grondsoort. Hoogte 1,50 meter. Winterhard maar niet wintergroen. Vermeerderen door af te leggen of te stekken na de bloei.

Encyclopedie