W

Waldsteinia ternata = Goudaardbei

Groenblijvende bodembedekker die geel bloeit in april/mei. De vruchten zijn niet erg lekker. Standplaats in de halfschaduw/schaduw op doorlatende, humusrijke en vochtige grond. Is groenblijvend en winterhard.  9-11 planten per vierkante meter.

Watermunt = Mentha aquatica

Bloeit paars in juli/spetember en wordt40 cm hoog. Is niet wintergroen, wel winterhard en wil een plek in de zon. 5 stuks op 1 m2 en ruikt sterk naar pepermunt. Watermunt staat op vochtige, soms zelfs brakke bodems.

Weigela `Majorie` = Weigelia

Bloeit wit, rood en roze in mei - juni en wordt 1,5 m a 2 m hoog. Is niet wintergroen maar wel winterhard. Op een plek in de zon - halfschaduw dient de grond neutraal en doorlatend vochtig te zijn. Snoeien doet u alleen van dode en zieke takken, of als u een verjongingssnoei wilt toepassen, dan snoeit u één derde van de oude takken terug tot aan de grond. Geeft in de herfst prachtige oker tot paars kleurige bladeren.

 

Weigela 'Red Prince' = Weigelia

Bloeit rood in mei/juni op hout van het voorgaande jaar. Om de struik jong te houden, snoeit u na de bloei een aantal takken. Standplaats zon/halfschaduw, op iedere grondsoort. Hoogte 1,50 meter. Winterhard maar niet wintergroen.