Tips & tricks


Hagen snoeien

Om geen afval op de grond te laten vallen tijdens het snoeien van de hagen, kun je een laken of een deken op de grond leggen tegen de haag aan. Handig om zo in 1 keer al het snoeiafval in de kliko te kunnen deponeren.

Vijverrooster

Voor kinderen is een vijverrooster een prima oplossing als bescherming.

Prullenbakken

Lelijke prullenbakken in de voor of achtertuin, kun je prima beschut wegzetten door er een hekwerk met beplanting omheen te plaatsen.

Zevenblad verwijderen

De wortels van Zevenblad breken makkelijk af. Als er een klein stukje wortel achterblijft, groeit de plant gewoon weer terug. Daarom moet ieder worteltje verwijderd worden. Een natuurlijke manier is plukken, plukken en nog eens plukken. Geef de plant geen kans om energie te steken in het groeien. Ook kun je er kokend water over gieten als er geen andere beplanting bij staat. Een andere optie is om de grond volledig te bedekken met andere planen. Zo krijgt Zevenblad minder  kans om te groeien. Nog een tip: je kunt ook azijn of zout water over de bladeren en om de plant spuiten. Ook hier geldt weer dat er geen andere planten in de buurt staan. Wist je dat je Zevenblad kunt eten en dat het naar spinazie smaakt? Ook gedroogd kun je het eten, maar smaakt het meer naar peterselie. Nog eentje dan: je kunt het plantje ook gebruiken als pesto door de salade. Ik zeg: eet smakelijk!

Potten vullen

Potten die van onderen niet stevig op de grond staan, kunnen goed gevuld worden door deze te plaatsen op een stevige pot. Je hebt daardoor twee vrije handen om de pot te vullen.

Gebarsten potten

Potten die gebarsten zijn o.a. door de vorst kunnen prima nog een tweede leven krijgen, door er binddraad omheen te doen.

Groene tegels schoonmaken

Groene tegels schoonmaken op een natuurlijke manier gaat als volgt: 

- Gooi heet water over de tegels en schrob met een harde bezem de aanslag weg. 

- Gebruik de hogedrukspuit. 

- Warm water met groene zeep. Even een halfuur laten intrekken en schrobben met een bezem.

- Voegenzand over de tegels strooien en met de bezem vegen. Dit geeft een schurend effect.

*Let op poreuze tegels kunnen niet overal tegen en kunnen beschadigd raken of de poriën kunnen meer open gaan staan, waardoor het meer aanslag aantrekt.

Home