Tips & tricks


Vorst aan de grond

Houdt rekening met wat vorst in de avond. Dahlia`s in pot zijn meer vatbaar voor de vorst dan in de grond. Zet daarom de pot in de schuur of van de grond op een tafel tegen de warme muur van het huis. Plaats overdag de Dahlia weer terug. 

Zevenblad

Blijf zevenblad verwijderen door ze steeds te plukken en zoveel mogelijk de wortels te verwijderen.

Geen mest

Geef planten in potten geen mest meer. Doordat ze in ruststand komen, hebben ze geen nieuwe voeding meer nodig. Door te blijven mesten gaat de plant zwak de winter door.

Alle slakken verzamelen

Alle slakken verzamelen is een beetje overdreven, want alleen de naaktslak en de segrijnslak eten de planten op. Andere slakken zijn zeer nuttig omdat ze alg en dode planten eten. Plaats onder een struik een takkenbos en haal deze in de ochtend weg. Hieronder is het nog vochtig en zullen slakken zich verstoppen. Makkelijk vangen dus.

Kroos in de vijver

Bij voedselrijk en weinig stroming kan er kroos ontstaan in de vijver. Het verwijderen gaat in kleine vijvers handmatig en machinaal bij grotere vijvers. Zorg dat er een goede stroming in de vijver mogelijk is. Bovendien wordt het naar 1 plek gevoerd, waardoor verwijderen makkelijker gaat. 

Loopplank in de vijver

Kleine dieren kunnen in een vijver vallen en snel verdrinken als er geen loopplank is geplaatst. Ze kunnen dan veilig weer via de loopplank de vijver verlaten. 

Bladeren 

Haal blad uit de vijver. Het staat onverzorgd en je kunt veel beter de vissen en/of de waterplanten zien. Bovendien zal het op ten duur een sliblaag op de bodem vormen.


Home