Home

Tips & tricksWasmiddel


Met de bladeren van de Klimop kun je wasmiddel maken. Knip de bladeren in stukjes en stop ze in een waszakje. Doe het waszakje met de bladeren in de wasmachine bovenop de vuile was en zet de wasmachine aan. Na het wassen kun je de bladeren weer weggooien en is de was schoon.

Fotograferen


Hou jij ook zo van fotograferen, stap dan eens vroeg uit de veren en ga er op uit. Het geeft prachtige plaatjes. Neem dan je statief mee om zo stil mogelijk je foto te maken. Fotograferen met een statief zorgt ervoor dat je scherpere foto`s kunt maken.
Grote tegels


Door grote tegels te leggen in een kleine tuin, lijkt de tuin groterVlieg weg vlieg


De deur naar de tuin staat bij lekker weer vaak open. Dan komen er ook vliegen naar binnen, ook al heeft u een hor of vliegengordijn. Hoe houd je de vliegen nou buiten de deur? Neem een diepvrieszakje en vul dat voor de helft met koud water. Bindt het zakje dicht met een touwtje en hang dit in het deurkozijn. Omdat vliegen niet recht vooruit kijken maar schuin, hebben ze een breedbeeld. Zo komen ze niet naar binnen en het werkt echt.

 Vorstschade oplossen


Het gebeurt vaker dat de stammen bij vorst kunnen gaan scheuren. Meestal loopt dit wel los en zal de boom dit zelf oplossen. Om een lelijke scheur te verbergen kun je alleen tegen de stam klimop tegen laten groeien.Bestel jij wel eens zaden bij Alieexpres?


Ik heb het in ieder geval wel gedaan. De meeste zaden zijn opgekomen en sommige zaden waren heel anders. Zo had ik Echinacea besteld en kreeg ik Verbena`s binnen. Het blijft leuk wat er op komt en het is goedkoop.
Steigerhouten meubels onderhouden


Het schoonmaken gebeurd met lauwwarm water, wat groene zeep of soda en een zachte borstel.Er zit een luchtje aan.

Meng één liter ammoniak met tien liter water en giet met dit water over je beplanting die

gevoelig is voor slakken. Slakkeneitjes zullen verbranden en slakken blijven weg door de geur.Bladluis


Bladluizen zuigen alle energie uit plantendelen. De planten zullen daardoor dood gaan of verzwakken. Op een natuurlijke manier dit verwijderen, doe je door er een harde waterstraal tegenaan te houden.
Plastic zak


Men hoeft in een hangpot geen kokosmat te plaatsen. Een goedkope oplossing is een plastic zak erin stoppen en aan de bovenkant af knippen. Vul de plastic zak met potgrond en zet daarin de beplanting. Vergeet aan de onderkant van de plastic zak geen gaatjes te prikken.Mos in de beplanting


Mos tussen de beplanting zorgt ervoor dat beplanting het moeilijk vindt om door het mos heen te groeien. Ook kan mos gaan verstikken. Hark zacht tussen de beplanting het mos weg. Gooi dit op een hoopje voor de vogels om een nestje te bouwen of om bloemstukjes te maken als ondergrond.

Mos op de stenen


Mos op stenen zijn prachtig om te zien, maar er zijn mensen die toch liever de witte stenen willen zien. Vul een emmer met bleek en water en doe hierin de stenen. Met een harde borstel borstelt u het mos weer van de stenen af. Let op uw kleding en spoel de stenen weer goed af

met schoon water.   Groene tegels


* Strooi strooizout of keukenzout alleen op de opritten of wandelpaden. 

* Vul een gieter met lauwwarm water en een grote hoeveelheid strooizout. Giet dit alleen over de opritten of wandelpaden heen. (Let op bij gecoate tegels niet doen).

* Voor terrassen, opritten en wandelpaden de hogedrukreiniger gebruiken.

Home