Tips & tricks

 

Uitgebloeide 1-jarige 

Men denkt vaak dat uit netheid de bloemen gesnoeid moeten worden vooral bij de 1-jarige die zijn uitgebloeid, maar dat is niet altijd waar. Uitgebloeide bloemen zorgen namelijk weer voor zaad. Als je steeds de uitgebloeide bloemen eruit knipt zal de plant weer opnieuw bloeien om dus zaad te kunnen vormen. Het verwijderen van dode bloemen staat netter en kan voor de plant beter zijn om te groeien. Zaad zetten kost gewoon veel energie.  

Zevenblad verwijderen

Op een natuurlijke manier verwijderen is plukken en nog eens plukken. Geef de plant dus geen kans om energie te steken in te groeien. Kokend water over de planten gieten als er geen andere beplanting bij staat. De grond volledig bedekken met planten zodat zevenblad geen kans meer heeft om te groeien. Azijn of zout over de bladeren spuiten. Ook hier geldt weer dat er geen andere planten in de buurt staan. 

 

Planten in potten

Gaten in de border kunt je opvullen met potten, die gevuld zijn met o.a. 1-jarige.

Ombouw prullenbak

Containerberging van geïmpregneerd grenenhout ideaal om prullenbakken een mooiere aangezicht te geven.

 


 

Vlieg weg vlieg

De deur naar de tuin staat bij lekker weer vaak open. Dan komen er ook vliegen naar binnen, ook al heeft u een hor of vliegengordijn. Hoe houd je de vliegen nou buiten de deur? Neem een diepvrieszakje en vul dat voor de helft met koud water. Bindt het zakje dicht met een touwtje en hang dit in het deurkozijn. Omdat vliegen niet recht vooruit kijken maar schuin, hebben ze een breedbeeld. Zo komen ze niet naar binnen en het werkt echt.

Er zit een luchtje aan.

Meng één liter ammoniak met tien liter water en giet met dit water over je beplanting die gevoelig is voor slakken. Slakkeneitjes zullen verbranden en slakken blijven weg door de geur.


Bladluis

Bladluizen zuigen alle energie uit plantendelen. De planten zullen daardoor dood gaan of verzwakken. Op een natuurlijke manier dit verwijderen, doe je door er een harde waterstraal tegenaan te houden.Home