Home

Paddenstoelen, zwammen, parasieten en schimmels
Prachtvlamhoed (Gymnopilus luteofolius)

Paddenstoel, smaak is bitter


Groeit in dichte trossen op dood hardhout en coniferen.Ruige beugel (Shaggy bracket inonotus hispidus)

Schimmel


Komt voor op stammen stammen van loofbomen, essen en appelbomen. Staat bekend als niet eetbaar.Echte Honingzwam ( Armillaria mellea )

Is giftig


Groeiend in bundels op levend of dood hout. Komt voor op voedselrijke gronden.
 Zwavelzwam Laetiporus sulphureus

Licht giftig


Oranjegeel waaiervormig en dakpansgewijs groeiend. Groeit op dode en levende bomen.Wit oorzwammetje (Crepidotus mollis)


Hoed schelpvormig met lamellen van wit tot vuilbruin. Komt voor op allerlei soorten hout en op  voedselarm tot rijke grond. Is niet giftig maar heeft geen smaak.Dennenkleefsteelmycena (Mycena epipterygioides)

Paddenstoel = giftig


Bol of kegelvormig, groengeel tot bruinachtig met gestreepte hoed. Soms met roestbruine vlekjes. Te vinden op dood rottend hout van naaldbomen
Elfenbankje (Trametes versicolor)

Parrasiet = niet giftig


Versicolor betekent veelkleurig. Het Elfenbankje is een wondparasiet van allerlei loofbomen o.a. beuken, eiken, berken, populieren, wilgen, hazelaars en kersen. Komt voor op dode stobben, maar ook op levende bomen. Wanneer een boom geïnfecteerd is door een aanrijding of als men een tak afgezaagd, kunnen Elfenbankjes voorkomen. Het Elfenbankje is te herkennen aan grote aantallen en groeien dakpansgewijs. Is niet giftig maar niet smakelijk voor de mens.


 

De zwavelkop

Paddenstoel= giftig


Groeien naast elkaar aan de voet van loof of naaldbomen. Geel met bruine hoedjes. Is giftig ook bij aanraking.Vliegenzwam


Draagt een bolvormige hoed rood met witte vlokken. Komt voor in bossen en lanen bij de berk, eik, beuk, linde, den en spar. De Vliegenzwam is giftig.

Home