Tuinieren in juni

* Slakken bestrijden

* Phlox terugknippen

* Onkruid wieden

* Tomaten dieven

* Buxus op een bewolkte dag snoeien

* Half juni en voor 21 juni hagen snoeien

* Gazon twee keer per week maaien

* Sering na de bloei snoeien

* Rozen nakijken op luis

* Border bemesten

* Potten elke dag water geven

 

Escallonia leavis Pink Elle - Escallonia (Heester)

Bloeit in juni/augustus roze vervagend naar wit en wordt 1 m hoog en breed. Standplaats in de volle zon of halfschaduw, beschut en is goed winterhard. Is groenblijvend en u dient geregeld oude takken te snoeien. Aantal per vierkante meter is 3 stuks.


Rosa `Leonardo da Vinci`- Trosroos

Doorbloeiende trosroos die van juni/september donkerroze bloeit. Hij is sterk en geurt licht. Rosa 'Leonardo da Vinci' is ook bekend onder de naam Rosa `Meideauri`. Wordt 70 a 90 cm en wil een standplaats in de zon op een goede tuingrond. 3 tot 5 stuks op 1 vierkante meter.


Hydrangea arborescens `Invincibell` Pink Annabelle - Hortensia (Heester)

Uitspraak = HIE-DRAN-GEA

Bloeit roze in juni/september en wordt 1 m hoog en breed. Kan zon tot halfschaduw staan en is winterhard. De grond dient vochtig, vruchtbaar en doorlatend te zijn. Een plek in de volle zon moet voldoende vochtig zijn. Als u na de bloei deze Hydrangea terugsnoeit, komen er na 6 weken weer nieuwe bloemen.

Malva sylvestris 'Zebrina' - Groot kaasjeskruid (Vaste plant)


Bloeit rood - roze in juni  - augustus en wordt 60 - 100 cm hoog. Standplaats zon - halfschaduw, op niet te vruchtbare, zo mogelijk kalkhoudende bodem. Is een winterharde vaste plant die niet wintergroen is. Vlinder lokkend en anti konijn plant. 7 stuks per m2. Vermeerderen door te zaaien in de  volle grond voor de winter. De kou moet over de zaden komen. Kieming vindt in het voorjaar plaats.

Geum coccineum - Nagelkruid (Vaste plant)

Uitspraak - GE-UM

Een vaste wintergroene plant die graag in de zon tot halfschaduw staat. De grond dient droog tot vochthoudend en voedselrijk te zijn. Bloeit oranje van juni t/m september. Wordt 40 cm hoog en kan tot - 25 gr. verdragen. 8-11 st. per m2. Delen om de 4 a 5 jaar of in de herfst en de jonge delen weer terug planten.

Gunnera manicata - Mammoetblad of Reuzenrabarber (Vaste plant)


Bloeit roze in juni-augustus met opstaande kolven die wel 40 tot 60 cm zijn. Planthoogte 4 a 6 meter. Vaste plant, niet wintergroen, toepassing aan de rand van een vijver. Per vierkante meter is 1 stuks.


Aquilegia ‘Biedermeier’ - Akelei (Vaste plant)

Uitspraak = A-KWA-LEE-GIA


Bloeit paars met geel in juni/juli en wordt 40 cm hoog. Standplaats zon/halfschaduw en de bodem moet voedselrijk, vochthoudend tot vochtig zijn. Vermeerderen door te zaaien vanaf april. Zaad niet bedekken. Niet soortecht, geeft kruisbestuiving met gemend kleuren.  

Rosa 'Pierre de Ronsard' - Klimroos

Bloeit geurend zalm - roze van juni tot oktober en wordt 2,50 hoog. Is zacht geurend. Wil een plek in de zon.


Deutzia hybrida Strawberry Field - Bruidsbloem (Heester)

Uitspraak = DUIT-TSIA HIE-BRI-DA

Donker roze bloei met een wit randje in juni - juli op oud hout. Is winterhard, niet wintergroen en wordt 1,5 m hoog. Standplaats dient zon - halfschaduw te zijn op een grond die humus, voedselrijk en voldoende vocht bevat maar wel waterdoorlatend. Door verjongingssnoei na ongeveer drie jaar toe te passen, blijft de heester compact en bloeit rijk. Snoei enkele oude takken vlak bij de grond af, net boven een uitloper. Bemesten in het voorjaar en tijdens de bloei.

Lythrum salicaria - Kattenstaart (Vaste plant)

Uitspraak = LIE-TRUM SAL-IE-KAA-RIA

Bloeit paars in juni/augustus en wordt 1,50 meter hoog. Wil op een vochthoudende tot vochtige grond en een plek in de zon. Is een vaste plant die niet giftig is en niet wintergroen. Per vierkante meter 5 - 7 stuks en is zeer geschikt langs vijvers. Vermeerderen door te splitsen of te zaaien.


Maandkalender


Volgende