Tuinieren in juni


Allium cernuum - sierui (Bolgewas)

Bloeit paars in juni - augustus en wordt 40 cm hoog. Is winterhard en wil een plek in de zon in goed doorlaatbare grond. De bladeren pas snoeien wanneer deze geel zijn, omdat de bol hier zijn voeding uit haalt. Planttijd herfst - winter, vermeerderd zichzelf, of door te zaaien in juli tot september ter plekke zaaien.  Clematis 'Jackmanii Purpurea' - Bosrank (Klimplant)

Uitspraak = KLEE-MAA-TIS

Bloeit paars in juni - augustus en wordt 3 meter hoog. Is bladverliezend, winterhard en wil een plek in de halfschaduw - zon.  Bescherm de bodem met een lagere plant om de zonnestralen tegen te houden. Snoeien rond maart tot 30 - 50 hoogte.

Lilly rose - Struikroos 

Bloeit roze in juni - oktober en wordt 35 a 40 cm hoog. Standplaats zon - halfschaduw op losse voedingsrijke bodem. Is robuust tegen rozenziektes. Uitdunnen naar behoefte na de bloei.Phlomis russeliana - Brandkruid (Vaste plant)

Uitspraak = FLO-MIS

Bloeit in juni - juli geel en wordt 1 meter hoog en 75 meter breed. Standplaats zon - lichte schaduw, in goed doorlaatbare grond die matig vruchtbaar is. Heeft een hekel aan natte gronden in de winter, is in principe winterhard en groenblijvend. Vermeerderen door ter plekke te zaaien in september. Per vierkante meter 7 - 9 stuks.

Papaver nudicaule "Gartenzwerg" - IJslandse papaver (Vaste plant)

Bloeit in juni - september wit, oranje, geel of oranjerood, en wordt 20 - 40 cm hoog. Is redelijk winterhard en bladverliezend. De standplaats dient zon te zijn in een goed doorlaatbare, niet te natte, lichte grond.  7 - 9 stuks per vierkante meter. Trekt insecten aan. Vermeerderen door wortelstek of te zaaien.

Salvia microphylla 'Hot Lips' - Salie 

(Vaste plant)

Bloeit rood met wit in juni - september en wordt tussen de 70 cm en 1 meter hoog. Is niet winterhard, wel groenblijvend en wil een plek op niet te natte gronden. Per vierkante meter 7 - 9 stuks. Vermeerderen door te zaaien.


Sedum reflexum - Tripmadam (Vaste plant)

Bloeit geel in juni/juli en wordt 20 cm hoog. Zonnige, open plaatsen in droge, voedselarme, vrij kalkarme, zwak zure zandgrond en stenige plaatsen. Is groenblijvend, winterhard en wordt vermeerderd door te stekken of te delen.


Achillea ptarmica 'Major' - Wilde bertram (Vaste plant)

Bloeit wit met een geel hart in juni/augustus en wordt 50 cm hoog. Wil een plek in de zon en de grond dient niet arm te zijn. Is winterhard en niet wintergroen. Per vierkante meter 7 - 9 stuks. Vermeerderen door te delen in het voor of najaar.

Volgende