Tuinieren in juni


Geum coccineum - Nagelkruid (Vaste plant)

Een vaste wintergroene plant die graag in de zon tot halfschaduw staat. De grond dient droog tot vochthoudend en voedselrijk te zijn. Bloeit oranje van juni t/m september. Wordt 40 cm hoog en kan tot - 25 gr verdragen. 8 - 11 st. per m2. Delen om de 4 a 5 jaar en de jonge delen weer terug planten.


Campanula carpatica 'Blaue Clips' - karpatenklokje (Vaste plant)

Uitspraak = KAM-PA-NU-LA

Bloeit blauw in juni/augustus en wordt 20 cm hoog. De bloemen geuren niet. Verwijder steeds de uitgebloeide bloemen, dit bevordert de bloei. Wil een plek in de zon/halfschaduw. De grond dient goed doorlatend te zijn met voldoende voedingsstoffen. Is winterhard, maar niet wintergroen. 7 stuks op 1 m2. Vermeerderen door te delen.

Catalpa bignoniodes - Trompetboom

Bloeit wit met pluimen in juni - juli en wordt 10 tot 15 meter hoog. Standplaats in de zon, windbeschut in klei of zandgrond. Is winterhard niet wintergroen Bij kneuzing van het blad komt er een geur vrij waar muggen een hekel aan hebben. Snoeien om de twee jaar.


Lythrum salicaria - Kattenstaart (Vaste plant)

Bloeit paars in juni/augustus en wordt 1,50 meter hoog. Wil vochthoudende tot vochtige grond en een plek in de zon. Is een vaste plant die niet giftig is en niet wintergroen. Per vierkante meter 5 - 7 stuks en is zeer geschikt langs vijvers. Vermeerderen door te splitsen of te zaaien. 


Aquilegia ‘Biedermeier’ - Akelei

Bloeit paars met geel in juni/juli en wordt 40 cm hoog. Standplaats zon/halfschaduw en de bodem moet voedselrijk, vochthoudend tot vochtig zijn. Aantal per m2: 7 stuks. Vermeerderen door te zaaien vanaf april. Zaad niet bedekken. Niet soortecht, geeft kruisbestuiving met gemend kleuren.


Campanula poscharskyana 'White Star' - klokjesbloem (Vaste plant) 

Bloeit wit in juni/augustus en word 20 cm hoog. De bloemen geuren niet. Verwijder steeds de uitgebloeide bloemen, dit bevordert de bloei. Is en vaste plant die een plek wil in de zon/halfschaduw. De grond dient goed doorlatend te zijn met voldoende voedingsstoffen. Is winterhard, maar niet wintergroen. 7 stuks op 1 m2. Vermeerderen door te delen.

Deutzia hybrida Strawberry Field - Bruidsbloem (Heester)

Donker roze bloei met een wit randje in juni - juli op oud hout. Is winterhard, niet wintergroen en wordt 1,5 m hoog. Standplaats  zon - halfschaduw, in grond die humus, voedselrijk en voldoende vocht bevat maar wel waterdoorlatend. Door verjongingssnoei na ongeveer drie jaar toe te passen, blijft de heester compact en bloeit rijk. Snoei enkele oude takken vlak bij de grond af, net boven een uitloper. Bemesten in het voorjaar en tijdens de bloei.

Rosa 'Pierre de Ronsard' - Klimroos

Bloeit geurend zalm - roze van juni tot oktober en wordt 2,50 hoog. Is zacht geurend. Wil een plek in de zon.

Volgende