Tuinieren in juli


Sidalcea 'Elsie Heugh' - Griekse malva (Vaste plant)

Uitspraak: SI-DAL-SEA

Bloeit roze in juli-augustus en wordt 90 cm hoog. Standplaats in de zon op een luchtige, goed bemeste grond. Vaste plant die niet wintergroen is. Verdraagt natte winters niet. Aantal per vierkante meter: 7 stuks. Vermeerderen door te scheuren in het najaar of in het voorjaar, basisstek in het voorjaar en zaaien in april mei, of juli-september.

Eryngium 'Big Blue'  - Kruisdistel (Vaste plant)

Uitspraak = EE-RIEN-GIE-UM

Bloeit staalblauw in juli-augustus en wordt 90 cm hoog. Standplaats zon op zanderige, gedraineerde kalkhoudende grond. Aantal per m2: 7 stuks. Vermeerderen door deling of wortelstekken in het voorjaar.


Buddleja davidii ´Rêve de Papillon White`- Vlinderstruik (Heester)

Uitspraak= BUD-LEE-JA

Bloeit wit in juli-oktober en wordt 1,50 a 2 m hoog. Standplaats in de zon op goede grond. Snoeien in maart - april, op knie hoogte. Kan - 20 graden verdragen en trekt bijen en vlinders aan tijdens de bloei. Vermeerderen door te stekken als de Buddleja in maart gesnoeid wordt.

Echinacea purpurea 'Magnus' - Rode zonnehoed (Vaste plant)

Uitspraak= EE-GIE -NA-SEA

Bloeit purperrood in juli/september en wordt 1 m hoog. Is winterhard maar niet wintergroen. Wil een plek in de zon op goed doorlatende, voedselrijke, niet te natte grond. Lokt tal van vlinders, bijen en insecten aan. Vermeerderen kan door zaaien in het voorjaar, door scheuren in de herfst of door wortelstek in de winter. Per vierkante meter 7-9 stuks.

Agapanthus `Septemberhemel`- Afrikaanse lelie (Vaste plant)

Uitspraak= A-GA-PAN-THUS

Bloeit blauw in juli/september en wordt 70 a 90 cm hoog. Zet deze bladhoudende Afrikaanse lelie op een beschutte plek en in het najaar en winter af dekken met een dikke laag stro of dennentakken. In pot kunt u de Afrikaanse lelie beter laten overwinteren. De plek dient koel, vorstvrij en licht te zijn. Staat hij te warm, dan is het mogelijk dat u geen bloemen krijgt. Wil een standplaats in de zon. Begin vanaf mei mest te geven en ga door tot in augustus. Vermeerderen door te scheuren van de wortelkluit. Zaaien geeft slechte resultaten. De beste tijd om te scheuren na de bloei.

Nicotiana Lime/Purple Bicolor - Siertabak (1-jarig)

Uitspraak= NIE-KO-TIE-ANA

1- jarige die bloeit in juli/september in de volle zon op een goed doorlatende grond. Bloemen verwijderen voordat ze zaad vormen geeft nieuwe bloei. Word 20 a 30 cm hoog. Vermeerderen door te zaaien in de volle grond in mei-juni.


Eupatorium rugosum 'Braunlaub' - Leverkruid, Koninginnenkruid (Vaste plant)

Uitspraak= EU-PA-TO-RIE-UM

Wordt 150 m hoog en verlangt een plek die zonnig is, goed doorlatend en humusrijk. Bloeit wit in juli/september. Is winterhard tot - 20 graden en is een vaste plant die niet wintergroen is. Bemesten in maart. 5-7 st. per m2. Vermeerderen door om de paar jaar te scheuren en te snoeien in januari, februari, maart.

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' - Lampenpoetsersgras (Siergras)

Uitspraak= PEN-NIE-SEE-TUM

Laagblijvende siergras en smal blad, die in 50 cm hoog wordt. Bloeit van juli/september met lichtbruine tot lichtroze bloemaren. De aren verkleuren naar zilverwit tot diep in de winter. Is winterhard tot - 7 graden en is niet wintergroen. Standplaats op vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon/schaduw. Snoei in maart de uitgebloeide aren en bladeren terug tot 10 cm boven de grond. Vermeerderen door te scheuren eind april of te zaaien in april-mei.

Verbena bonariensis - Ijzerhard (Twee-jarig)

Uitspraak VER-BEE-NA BO-NA-RIE-EN-SIS

Twee jarige plant die zicht zelf uitzaait. Kan als vaste plant worden behandeld mits goed afgedekt met stro tijdens de winter. Een te natte plek doet de Verbena verdwijnen. Bloeit paars in juli/september. Wordt 1m tot 1,40 cm hoog en wil een plek in de zon. Geef in voorjaar wat mest. Is populair bij de vlinders. 1 - 3 stuks/m² Vermeerderen door te zaaien: In januari buiten onder glas. Ter plekke zaaien in september-oktober. In het voorjaar kiemt het zaad.

Sedum spectabile - Vetkruid (Vaste plant)

Bloeit roze in juli/september en wordt 40 tot 60 cm hoog. Is winterhard maar niet wintergroen, wil een standplaats in de volle zon of lichte schaduw. In normaal vochtig tot droog, goed gedraineerde grond die matig voedselrijk is. Trekt vlinders en bijen aan. 8 stuks per m2 In het vroege voorjaar de oude bloeistengels afknippen. Vermeerderen door de pol te delen in het voorjaar en te stekken.

Maandkalender


Volgende