Tuinieren in juli


Phlox paniculata - Vlambloem (Vaste plant)

Uitspraak = FLOX

Bloeit in roze, wit, paars in juli - september en wordt 1 meter hoog. Is vlinder lokkend en meeldauw gevoelig. Standplaats zon in goed doorlaatbare, voedselrijke grond. Is bladverliezend en winterhard. Na de bloei terug knippen stimuleert een tweede bloei. Per vierkante meter 5 stuks. Vermeerderen door kopstekken in het voorjaar. Ter plekke zaaien in september - oktober.

Clematis Viticella - Italiaanse bosrank (Klimmer)

Uitspraak = KLEE-MA-TIS

Bloeit paars in juli - september en wordt 2,5 m - 3 m hoog. Bladverliezend Standplaats zon - halfschaduw in niet te droge, goed doorlaatbare vruchtbare grond. Zorg dat de voet van de plant in de schaduw ligt. Resistent tegen de verwelkingsziekte en winterhard. Bloeit op 1 - jarig hout, snoei daarom in het voorjaar terug tot 30 cm boven de grond, of alleen verwijderen van dood hout. Vermeerderen door te stekken in de zomer, of door ter plekke te zaaien in september.

Ligularia przewalskii - kruiskruid (Vaste plant)

Bloeit geel in juli - augustus en wordt 1,50 meter hoog als hij bloeit. Standplaats in de halfschaduw in goed doorlaatbare, humusrijke, vochtige grond. Kan gaan woekeren. Per vierkante meter 6 stuks. Vermeerderen door te delen in het voor of najaar. Door te ter plekke te zaaien in juli - oktober.

Sanguisorba officinalis - Grote pimpernel (Vaste plant)

Uitspraak = SANG-KWIE-SOR-BA

Bloeit rood in juli - augustus en wordt 50 - 1,20 cm hoog. Standplaats is in de zon in vochtige voedselrijke grond. Een niet groenblijvende, winterharde vaste plant. Per vierkante meter 8 stuks. Ter plekke zaaien in september.

Cephalanthus occidentalis - Kogelbloem (Heester)

Uitspraak = SE-FA-LAN-THUS (Let op: Niet SEE, maar SE)

Bloeit roomwit in juli - augustus en wordt 1,75 cm hoog. De bloemen ruiken licht naar honing. Standplaats in de zon - halfschaduw op een goed doorlaatbare, voedzame vochtige grond. Is bladverliezend, goed winterhard en kan gesnoeid worden, maar is niet nodig. Trekt vlinders en hommels aan. Per vierkante meter 1 stuks. Vermeerderen door te half verhouten stekken te nemen in het voorjaar.  Door te zaaien binnenshuis en in het voorjaar uit planten in de tuin.


Home