In en om de tuin van Plantadvies in maart


Klein boompje

Pas 5 jaar geleden plantte ik de prunus kurilensis ‘ruby’ in mijn tuin. Met een kleine boompaal staat hij recht. De paal is nog dikker dan de stam. Geeft niets eens zal hij dikker worden. Vanuit mijn keukenraam kijk ik naar de bloemen die zo prachtig zijn. Ik kan er geen genoeg van krijgen om te fotograferen. Al draaiend om het boompje schiet ik vele foto`s. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Puschkinia scilloides

In mijn voortuin wat ooit door de gemeente werd onderhouden, bloeien de Puschkinia scilloides. Zo klein als ze zijn, geven ze de mooiste bloemen. Prachtig zacht blauw met een donker blauw streepje. Ik zou wel een heel veld willen. Wanneer ik mijn tv verkoop vraagt de verkoper aan de voordeur of hij een bloemetje voor zijn vrouw mag plukken. Hij geniet net als ik van de prachtige bloei.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Narcis

De narcissen in mijn tuin zien er vanmorgen prachtig uit omringd met kristallen. Het is koud, maar de zon schijnt uitbundig. Met een dikke jas aan, lig ik plat op me buik. Ik gebruik mijn scherm niet van de camera. Ik vind door de kijker heen kijken betere foto`s worden gemaakt. Ik geniet van de kou die over de bloemen vallen. Nog even en de zon verwarmt mijn huiskamer op. Het wordt tijd om naar binnen te gaan voor een kop koffie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koffie

De gemalen koffie van mijn bonenmachine, gebruik ik weer voor de hortensia`s. Koffiedrab bezit een zuurgraad net boven de 5, dat is aan de zure kant. Je kunt dit ook rond de camelia of rododendrons strooien. koffiedrab bevat veel stikstof, magnesium en kalium. Tevens zitten er sporenelementen in.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------