De tuin van Plantadvies


Mijn tuin is aangelegd in het jaar 2013, dus volop aan het groeien. De tuin is door mij ontworpen en samen met mijn man aangelegd. Ik schrijf met veel plezier over in en rondom mijn tuin.

Veel lees en kijk plezier,

Jolande Post
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Augustus 2021


Ada Hofman

Wat een heerlijke dag heb ik achter de rug. Een dag naar Ada Hofman die je wel in een paar uur hebt bekeken, maar wat een prachtige tuin. Een aantal jaar geleden ben ik samen met mijn man daar al geweest en was het verval van tuinhuisjes en beplanting al behoorlijk aanwezig. De tuin is verkocht en wordt zo zoetjes aan hier en daar weer opgeknapt en goed onderhouden. En dat kun je zeker zien. Diverse kleine tuintjes rond de grote vijver zijn schitterend en naar ieder zijn wils aangelegd. We hebben genoten. Alleen het personeel mag wel eens wat vriendelijker wat bij de verkoop staat. Ik heb nagedacht om dit te schrijven, maar ik doe het toch. Het restaurant en het winkeltje, nou ja winkeltje meer vitrinekasten, zijn echt verouderd. Maar verder was het prachtig en daar ging het ons tenslotte om. Kortom ik heb genoten.

Panicum virgatum 'Rehbraun

In de buurt zie ik steeds de Panicum virgatum 'Rehbraun terug komen. Een prachtig Vingergras met rood blad dat steeds wuift als de wind erdoorheen blaast. Ik bel altijd eerst netjes aan bij de bewoners of een foto mag maken. En Dinnie en Ton.....vriendelijk bedankt ook voor de kop koffie. Maar terug te komen op het Vingergras. Vind jij hem ook zo mooi?