In en om de tuin van Plantadvies


Mijn tuin is aangelegd in het jaar 2013, dus volop aan het groeien. De tuin is door mij ontworpen en samen met mijn man aangelegd. 

Ik schrijf met veel plezier over in en rondom mijn tuin.


Veel lees en kijk plezier,

Jolande Post


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mei 2022


Akelei

Overal schieten de akelei uit de grond en geven prachtige kleuren in mijn tuin. Echt wel een lievelingsbloem van mij. Ik heb ze vorig jaar door de hele tuin gezaaid en dat kun je zien. Ze komen overal omhoog gepiept.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Allium

De Allium bloeit volop langs de waterkant in Kattenbroek. In mijn tuin staan ze nog in knop. Ze zijn zo mooi dat deze kleine bloemetjes een bol vormen. Na de bloei begint het blad te vergelen en dat vindt ik een lelijk gezicht. De bollen verstopt ik daarom tussen de beplanting, dan valt het minder op.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hyacinthoides non-scripta   

Ik zie langs de waterkant steeds meer de Hyacinthoides non-scripta opduiken. Wat een prachtige kleur en die blauwe nerfjes zijn zo leuk om te zien. Ook in mijn tuin heb ik deze prachtige bloeiers geplant. Ik heb een mix van wit, roze en blauw. Ik wil stiekem wel een veld vol, maar ik heb er niet zoveel geplant. Een beetje spijt heb ik dus wel. 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viburnum lantana

Wat een prachtige bloem geeft de Viburnum lantana. De bloeitijd is dit jaar wat eerder vanwege het mooie weer. De Nederlandse naam is Wollige sneeuwbal en komt in Nederland weinig voor. De bloemen ruiken naar vanille. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brem

Zachtjes klim ik al vroeg uit mijn bed, om foto`s te maken van bloemen in de buurt. Het zal een uurtje zijn, want dan springen deuren weer open en komt het verkeer weer op gang. Het is een doordeweekse dag en veel mensen  moeten weer werken. Dan is de rust al snel gedaan. Als ik met mijn camera op pad ga kom ik al vroeg de buurman tegen die zijn rondje kranten loopt. Grappig dat ik hem wel vaker heb ontmoet in de ochtend. Ik loop direct door naar een gemeenschappelijke tuin waar bewoners de tuin onderhouden. Ik heb gelezen dat dit een voorwaarde is om er te kunnen wonen. Het is niet echt geordend, maar meer van plant en zaai maar raak en dat spreekt me wel aan. Ik kom er wel vaker en er is niemand meer die nog zegt wat ik kom doen. Heerlijk mijn gang kunnen gaan is wel zo fijn. Mijn oog valt op een brem die prachtig zacht geel bloeit. Natuurlijk maak ik daar meteen een foto van. Thuis komend bekijk ik de foto op de computer en besluit hem met jullie te delen. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------