De tuin van Plantadvies


Mijn tuin is aangelegd in het jaar 2013, dus volop aan het groeien. De tuin is door mij ontworpen en samen met mijn man aangelegd. Ik schrijf met veel plezier over in en rondom mijn tuin.

Veel lees en kijk plezier,

Jolande Post
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

September 2021


Oepsie de herfst in aantocht

Als ik in de tuin wat bladeren veeg ziet mijn oog dat de wilde wingerd aan het verkleuren is. Oepsie....de herfst in aantocht. Ik had het al geroken als ik in de ochtend op mijn bankje over de vijver aan het turen ben. Ik ruik altijd wanneer het in aantocht is. Ik kan de geur het beste omschrijven als natte aarde. De herfst betekend weer wat meer rust in de tuin en genieten van de gekleurde bladeren. Dan is het weer tijd om plat op de buik te gaan liggen om paddenstoelen te gaan spotten. Ook heel leuk om te doen. Nou ja...dat vind ik dan.

Voorzetlens

Ik ben zo blij met mijn voorzetlens. Je maakt de leukste foto`s. Je schuift hem voor je lens van je telefoon en je maakt van heel dichtbij de mooiste foto`s. Zelf de kleinste vliegjes in een bloem komen mooi op de foto. Eerst plaatste ik ze op instagram, maar instagram heb ik verwijderd. Het voegt niets toe en ik kan hier ook fijn mijn verhaaltjes en foto`s kwijt. Geniet je met me mee? Dit is een foto van de meisjesogen in mijn tuin. Voor een paar euro heb je een voorzetlens via de alieexpres. Hoe leuk is dat?

Asters

Wat staan de asters toch geweldig te bloeien. Er bestaan verschillende tinten paars en daar hou ik van. Wanneer er veel planten gestopt zijn met bloeien laat de aster juist zijn bloempracht zien. Vol met vlinders en bijen, het gezoem gaat dus nog even door. De kleur geeft een geweldige boots in de tuin.

Vanessa atalanta - Atalanta

Wat een vrolijk gefladder in mijn tuin. De vlinderstruiken doen goed hun best om de vlinders uit te nodigen om te komen snoepen van hun nectar. Ik verwijder regelmatig de bloemen zodat er weer een bescheiden nabloei op komst is. Ik wil de bloei rekken zodat ik lang kan genieten van de vlinders en natuurlijk van de bloemen. Ik word er vrolijk van.