De tuin van Plantadvies


Mijn tuin is aangelegd in het jaar 2013, dus volop aan het groeien. De tuin is door mij ontworpen en samen met mijn man aangelegd. Ik schrijf met veel plezier over in en rondom mijn tuin.


Veel lees en kijk plezier,

Jolande Post--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Juni 2021De Gele lis, Iris pseudacorus, bloeit aan de oever van mijn vijver. Het heeft een aantal jaar geduurd voordat hij ging bloeien. Juiste grond juiste plek, maar soms is het niet anders wanneer een plant gesetteld is om te bloeien. Het is het wachten waard. Ik ga steeds meer andere kleurtjes in de tuin waarderen. Inmiddels valt de regen naar beneden. Ik hoor het gekletter op het dak. Wat was dat weer nodig en wat zal alles weer fris en gezond erbij staan.
Er weer een gele toef. De Allium moly. Ik vindt het net kleine zonnetjes die naar me lachen. Nieuw gekocht en geslaagd. Met zijn groene nerfjes een aanwinst in mijn potten. Ik zie op instagram en overal in de tuinen dat de Alliums weer in opmars zijn, maar deze Allium is niet veel aanwezig. Jammer want hij is zo prachtig aanwezig.


Overal in de tuin duikt de Korenbloem op. Ik heb zaad gekregen van een lieve instagrammer en zie daar...hoe mooi kan het blauw zijn. Ik zie ze ook op de wind heen en weer wuiven en het blauw valt enorm op. Ik hou ervan, jij ook?

Volg je me al op instagram? Klik dan op de onderstaande link.

https://www.instagram.com/jolandepost/


 

Home