I

Iberis 'Masterpiece' = Scheefbloem

Bloeit wit in mei/oktober, op een plek in de zon/halfschaduw en humusrijke grond. Wordt 25 cm hoog en is een vaste plant. Is wintergroen en winterhard. Vermeerderen door te scheuren, afleggen of stekken.

Iberis sempervirens Snow Cone = Scheefbloem

De Scheefbloem Iberis Sempervirens  bloeit al eind maart tot tot mei. Sempervirens betekent ‘altijd groen’ en dat geldt voor deze soort zeker. De bloem lijkt een beetje scheef te zijn, vandaar de naam scheefbloem. Ze komen oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied. Wil een standplaats die zonnig is en goed ontwaterende grond. Word 10 - 20 cm hoog en heeft verder geen onderhoud nodig. Aantal per vierkante meter = 7.

Impatiens glandulifera = Reuzenbalsemien, Springbalsemien

Bloeit roze, rood of wit van juli/oktober en verspreiden een zoete geur. Wordt 60 cm - 2 m hoog. Is 1-jarig en na de bloei springen de rijpe vruchten door de wind of aanraking open. Standplaats dient zonnig tot lichte schaduw te zijn, op een open plaats die vochtige tot nat is. Grondsoort: voedselrijk. Vermeerderen door te zaaien.

Isla Bonita

Is niet winterhard en wil een standplaats in de halfschaduw tot zonnig. Potkluit goed vochtig houden. Uitgebloeide bloemen weghalen bevordert doorbloei. Bloei vanaf mei tot diep in de herfst.