FFallopia japonica = Japanse duizendknoop

Bloeit wit van augustus-september en wordt tussen de 1 a 3 meter hoog. Woekert zeer sterk. Zonnige tot licht beschaduwde plek op matig vochtige, voedselrijke grond. Niet groenblijvend.


Festuca glauca 'Intense Blue` = Zwenkgras/Schapengras (Siergras)

Standplaats volle zon - lichte schaduw op een grondsoort van droge zanderige, goed doorlaatbare grond. Bloeit in juni-juli geel aan aren. Is wintergroen en winterhard. Wordt 40 cm hoog. Haal in het voorjaar met de hand de dode bladeren eruit. Verplanten van de Festuca doet u in maart. Vermeerderen doet u door de pol te delen in maart. De Festuca wil in het centrum wel eens gaan afsterven. Om dit te voorkomen, deelt u de pol om de twee a drie jaar in maart. 

Festuca glauca 'Intense Blue' = Zwenkgras, Blauw schapengras 

Festuca glauca 'Intense Blue' wordt 30 cm hoog en heeft staalblauwe blaadjes. Bij droogte rollen de blaadjes op tot  smalle buisjes, zodat deze bijna geen water verdampen bij warme dagen. Bemesten van maart tot september.  Wil een zonnige standplaats in een goed doorlatende, redelijk schrale bodem. Dode bladeren eruit halen na de winter. Is wintergroen en winterhard. Vermeerderen door te delen in maart. 5 planten op 1 vierkante meter.

 

Forsythia = Chinees klokje

Bloeit geel op meerjarig hout in maart - april. Het ligt eraan welke Forsythia u heeft, maar ze worden ongeveer tussen de 1,75 m tot 2,50 m hoog. Snoeien doet u na de bloei wanneer de eerste bladeren verschijnen. Let op het weer. Snoei oude, dode en grote takken weg tot aan de grond. Is winterhard en wil een plek in de volle zon of eventueel in de lichte schaduw. Houdt van voedselrijke, vochthoudende grond. Forsythia kan gestekt worden door middel van zomerstek. Neem vanaf juni - juli bebladerde scheuten - takken, van zo’n 10 a 15 cm lang en stop ze in een goede grond. Na enkele weken is de stek geworteld.


Fuchsia hybride = Bellenplant

Bloeit roze in mei - oktober en wordt 25 cm hoog. Wil een plek in de zon tot halfschaduw op een grond die licht vochtig aanvoelt. Is niet winterhard. Verwijder de dode bloemen. Vermeerderen door te stekken.


Fuchsia 'Riccartonii' = Bellenplant

Bloeit rood/violet in juni/oktober en is een vaste plant die ongeveer 80 cm hoog wordt. Standplaats halfschaduw op een voedzame, humusrijke bodem. Verdraagt warmte en een tijdelijk droge bodem. Winterhard tot - 15 graden. Per vierkante meter 3 tot 5 stuks.