Plantadvies
 

K

Kalmia latifolia = Lepelboom

Bloeit wit tot licht roze in mei - juni en wordt 2 m hoog. Langzame groeier. Is wintergroen en winterhard. De standplaats dient half schaduw  tot schaduw te zijn in een humusrijke lichtzure grond.

Kattenstaart = Lythrum salicaria

Bloeit paars in juni/augustus en wordt 1,50 meter hoog. Wil op een vochthoudende tot vochtige grond en en een plek in de zon. Is een vaste plant die niet giftig is en niet wintergroen. 5 - 7 stuks per m2 en is zeer geschikt langs vijvers. Vermeerderen door te splitsen of te zaaien.

 

Kumquat Fortunella Margarita 

Groene kuipplant die vorstgevoelig is. Langzame groeier die gelijk bloeit en vruchten draagt. Wil een plek in de zon en grond die geen kalk bevat. De vrucht heeft smaakvol vruchtvlees en wordt in zijn geheel opgegeten. Vruchten rijpen tot einde van de winter als ze helemaal oranje zijn. Men kan de vruchten gebruiken voor het bereiden van jams/marmelade.  

Kniphofia `Alcazar`= Vuurpijl, Fakkellelie    

Bloeit oranje in juli/september en wordt 1 m hoog. Wil een plek in de zon op goede humusrijke doorlaatbare grond en is niet groenblijvend. In het voorjaar afgestorven loof afknippen en in het najaar de uitgebloeide bloemstengels afknippen. 5 stuks op 1 vierkante meter. Vermeerderen door zaaien of te delen in het voorjaar.