De tuin van Plantadvies 

Mijn tuin is nog jong. Deze is aangelegd in het jaar 2013, dus volop aan het groeien. Deze is door mij ontworpen en samen met mijn man aangelegd. Veel lees en kijk plezier. 


Oktober 2018

Tijdens het opruimen in de tuin stuit ik op de rozenbottels. De late zon schijnt er nog op en de bottels schitteren van het zonlicht. De bottels zitten vol met vitaminen c en je kunt er thee of jam van maken. Sommige bottels zijn niet geschikt, maar het gaat me te ver welke dat zijn. Ik laat ze immers toch hangen om ervan te genieten.
September 2018

De Sedum 'Herbstfreude' begint al mooi te kleuren. Dat wordt straks weer een spektakel aan vlinders en bijen. Ik wil ze delen en stekken volgend jaar, zodat er in het najaar nog meer kleur is terwijl andere planten al lelijk worden.
Augustus 2018

Prachtig deze Verbena in de laatste zonnestralen. Het is warm maar de Verbena staat er prachtig bij. Overdag bezoeken de bijen en de vlinders de Verbena heel veel, maar nu is het stil. Zo stil dat ik geniet. Ik was aan het lezen toen de zonnestralen op de Verbena mij opvielen. Ik ben dus even een stille genieter.
Mei 2018

De Akelei bloeit prachtig, van enkele bloemen tot plooirokjes. Ik heb ze allemaal in de tuin staat, Ik moet foto`s maken, zodat sommige soorten niet verdwijnen. Ze kruisen namelijk onderling en ik wil ze volgend jaar op plekken zaaien waar bepaalde kleuren niet voorkomen. De kat van de buren ligt er meestal tussen om hoge sprongen te maken, op jacht naar de musjes. Zodra er een beetje wind staat, danst de Akelei in de wind. Wuivend, of ze zeggen willen: Goedemorgen, geniet van ons.
April 2018

De tuin is weer netjes en de hond ligt weer buiten. Op jacht naar de kikkers, die al vrolijk actief zijn. Alles is klaar voor het groeiseizoen. Laat de zon maar schijnen. 
Februari 2018

Het is koud vandaag. Het gaat vriezen tot wel 6 graden onder nul. Ik heb zoveel mogelijk de beplanting bedekt die vorstgevoelig zijn. Ik zie al krokussen opkomen en sneeuwklokjes. Gezellig. Men denkt dat ze dan dood vriezen, maar dat is niet zo. Ze stoppen met groeien en ga na een koude periode gewoon weer verder met groeien. Mooi gezicht hoor. 
December 2017

Er valt buiten weinig te beleven, dus ga ik vaak een stukje wandelen. Ik was net op tijd omdat de vijverpomp uitgezet ging worden. Vandaar nog even dit mooie plaatje. Wil jij de vijver eens bekijken, doe dit dan in het voorjaar. Dan gaat de pomp weer aan. Dit is in Naarden-vesting.
November 2017

Overal springen de merels uit de struiken om de besjes te eten uit de tuin. Het is een vrolijk gefladder, die ik niet op de foto kan vastleggen. Voordat ik  mijn camera tevoorschijn tover, zijn ze alweer verdwenen. Geen echte fotomodellen dus. Het is een vrolijke bende in de tuin, dat is in ieder geval zeker.

 


Oktober 2017

Prachtig gekleurde besjes kleuren bij de Euonymus europaeus. Ik geniet er iedere keer van als ik langs loop tijdens het wandelen met de hond. Ik heb geen plaats meer in mijn tuin, anders had hem zeker gekocht. Dan maar genieten bij de wandeling.


 


September 2017

Het is koud en het regent al de hele week. Na een week op vakantie te zijn geweest in Frankrijk, is het altijd weer even wennen als het zo koud is. De tuin had veel last van de storm de afgelopen dag, dus dat werd een rondje door de tuin. De wilde wingerd was los gewaaid en deze moest op diverse punten vastgemaakt worden. Uitgebloeide kattenstaarten werden langs de vijver weggeknipt en alles werd weer even gefatsoeneerd. De sterke zullen de zwakke overleven zullen we maar denken en dat is niet de bedoeling. Het is heerlijk om de bladeren alweer te zien verkleuren in de tuin. Ik kan daar echt van genieten.


 Augustus 2017

Vandaag heb ik mijn man een opdracht laten uitvoeren. Ik voel me brak, ik heb buikpijn en sta niet stevig op mijn benen. Maar dit klusje moest gewoon gedaan worden. De vijverrand moet opgeschoond worden. Het wordt anders een overwoekerende bende en daar hou ik niet van. Nou is mijn tuin niet netjes van alles op een rijtje, maar als alles overgroeid verlies je de mooiste beplanting en dat is nou niet de bedoeling. Ik wil geen vijverrand zien, want dat vind ik niet mooi. Als jij een keurige geknipte rand zou verwachten, dan heb je het mis. Dus neemt mijn man mijn opdracht aan en snoeit keurig her en der wat langs de randen weg. Ik kan weer heerlijk in de schaduw zitten genieten, al wrijvend over mijn pijnlijke buik.
Juli 2017

Juli begint niet zo mooi. Na zeer warme dagen hebben we nu mindere temperaturen en regen. Goed voor de planten, dat natuurlijk weer wel. Bovendien hoef ik de vijver even niet bij te vullen. Vanaf mijn huiskamer kijk ik zo op de mooie Clematis `Triternata Rubromarginata`. Een waterval van kleine bloemen, hoe mooi is dat.Juni 2017

Gezien en hebben

Al een tijd vind ik de Salvia Greggii 'Hot Lips' zo mooi en nu heb ik hem gewoon gekocht. Ik kon het niet langer verdragen en droomde ervan om hem te kopen. De naam Hot Lips is wel grappig verzonnen. Hete lippen. Het bloemetje hoe teer ook draagt prachtige lipstick. Misschien was dat ook een leuke naam geweest. Red Lipstick. Maar goed, van de kweker nu in mijn tuin. Ik geniet iedere keer van deze mooie Hete Lippen. Mei 2017

Prachtig staan mijn Azalea`s te bloeien. Er staan er nog meer in de tuin. In mei is alles weer heerlijk fris ruikend toe aan een beurt met gemalen snippers op de paden. dan ruikt het echt naar bos. Bovendien staat het netjes en houdt het vocht vast en onkruid tegen. Helaas zie je nog de draden van de vijver. Een bezoek van de reiger gebeurt toch wel regelmatig en daar zijn de vissen te duur voor. Zodra ze groter zijn, dan kunnen de draden weg.
April 2017

 

Hoe blauw kan blauw zijn als je de blauwe druifjes ziet bloeien. 

Als de zon er op schijnt is het bijna paars. Ik wil wel een veld vol van al dat blauw. Geduld hebben dus.

Maart 2017

Wat is het heerlijk weer. Ik heb diverse potten schoon geschrobd en voorzien van een nieuwe laag met aarde en mest. Rozen zijn gesnoeid en de vlonder is weer geschrobd. Tjonge wat was deze groen zeg. De Clematissen zijn weer gesnoeid en alle planten in de tuin hebben weer een gift van mest gehad. Prachtig om te zien dat de muggen weer op het water dansen. Echt een gevoel van voorjaar.