Daphne mezereum = Peperboompje

Bloeit paars in maart/april en wordt 75-1 m hoog. Wil een plek half tot matig beschaduwde plaatsen op vochtige, matig voedselarme tot matig voedselrijke, humeuze, kalkrijke grond . Snoeien is niet nodig. Vermeerderen via zaaien of zomerstek.

Dianthus caryophyllus = 'Pink Kisses'Anjer  

Bloeit mei - juni roze - paars en wordt 20 cm hoog en wil een plek in de zon - half schaduw. Is matig winterhard en wintergroen. Kan na de bloei in de tuin gezet worden, als de grond niet te zwaar en te nat is. Wordt behandeld als twee-jarig. Vermeerderen door stekjes. De plant krijgt geen zaad. 

Dicentra spectabillis `Alba` = Gebroken hartje

Bloeit wit in april/juni en wordt 60 a 70 cm hoog. Is winterhard maar niet wintergroen en wil een standplaats in de halfschaduw. Op een voedselrijke, humusrijke en vochtige goed doorlatende grond. 5-7 planten per vierkante meter. Vermeerderen door te scheuren in oktober.

Dicentra spectabiles = Gebroken hartje, tranend hartje

Bloei roze/wit in april/mei. Wordt 50 a 75 cm hoog en is niet wintergroen maar wel winterhard. Wil een standplaats in de halfschaduw op humusrijke zandgrond die niet te droog is. Sterft na de bloei af. Snoeien na de bloei levert nieuw blad maar geen bloei.  Bladeren worden snel lelijk. let dus op het plaatsen vooraan in een border. Aantal planten per m2 is 3 stuks. Vermeerderen door te scheuren in het najaar. 

Digitalis = Vingerhoedskruid

Bloeit roze/wit/roodpaars in juni/september en wordt 80 cm tot 2 m hoog. Winterharde, groenblijvende plant die twee-jarig is. Plant wordt druk bezocht door hommels en bijen. De zaden en bladeren zijn zeer giftig. Standplaats zon/halfschaduw/schaduw, op een normale tot vochtige bodem. Geeft het eerste jaar een bladrozet en in het tweede jaar bloemen. Vermeerderen door te zaaien ter plekke in september/november.